‘Opvolgers’ Lierse mogen ‘SK’ niet gebruiken

BELGA
Een nieuwe dag, een nieuwe wending in het dossier rond de ‘opvolging’ van het failliete K Lierse SK. De voetbalbond heeft immers aan ‘erfgenamen’ KSK Lierse Kempenzonen (eerste amateurklasse) en K Lyra-Lierse SK (derde amateur) laten weten dat geen van beiden de letters SK in de nieuwe naam mag gebruiken. 

Volgens de bondsreglementen mag er de eerste vijf jaar geen verwijzing worden gemaakt naar het oude K Lierse SK. K Lyra-Lierse SK heeft al laten weten dat men dan maar gaat voor de naam K Lyra-Lierse Berlaar. Die laatste toevoeging moest gebeuren omdat de club in deze buurgemeente van Lier haar thuishaven heeft. Bij Lierse Kempenzonen (dat tot voor kort door het leven ging als KFC Oosterzonen) reageerde men nog niet op het nieuws.

BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeremy Denil

  Wat een soep daar in Lier.

 • daniel d'hulst

  Gewoon starten onder : Fc Liera

 • Peter Knaap

  dikke zever, vorig jaar speelde lyra ook in berlaar. dan was de naam berlaar ook niet in de naam. waar zijn ze in brussel mee bezig

 • Alex Wellens

  Volgens mij staat de K voor Koninklijk en moet je daarvoor 50 jaar bestaan

 • Leo Verbeek

  de 'klein jong' zijn weer bezig, zie

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00