“Ook ex-scheidsrechtersbaas Paul Allaerts ging op restaurant met Veljkovic”

Paul Allaerts.
photonews Paul Allaerts.
Volgens HUMO zijn scheidsrechters Bart Vertenten en Sebastien Delferière niet de enige werknemers van de voetbalbond die in het verleden contact onderhielden met makelaar Dejan Veljkovic. Ook ex-scheidsrechtersbaas Paul Allaerts ging op restaurant met de makelaar.

Op dit moment is Allaerts CEO van eersteklasser Moeskroen, maar eind 2015 was hij nog de scheidsrechtersbaas van de voetbalbond. Op 22 december van dat jaar zat hij op restaurant met Veljkovic. De twee spraken onder andere over Bart Vertenten en diens aanduiding voor de wedstrijd van Waasland-Beveren tegen Lokeren. Na het restaurantbezoek stuurde Veljkovic een foto van het onderonsje naar Vertenten.

Allaerts reageerde aan onze redactie: “Ik had afgesproken met een andere persoon, een gemeenschappelijke kennis. Niet met Veljkovic, maar die was toevallig ook in het restaurant. Ik denk niet dat we over Vertenten hebben gesproken. Ik was op dat moment trouwens ook technisch directeur van de bond, een functie waarin ik met verschillende makelaars in contact kwam.”

Foto met De Bleeckere

Veljkovic maakte er een gewoonte van op de foto te gaan met mensen die iets te betekenen hebben in het voetbal. De perceptie die de makelaar wilde vormen, was duidelijk: hij sprak met de mensen die mee de carrières van de scheidsrechters bepaalden. Door de foto’s wilde hij Vertenten op een subtiele manier duidelijk maken dat die maar beter mee 'op de trein kon springen’.

Dat verklaart ook waarom Veljkovic eerder in 2015 een foto van hem met scheidsrechtersbegeleider Frank De Bleeckere naar Vertenten had gestuurd. “Ik herinner mij écht niet dat ik met die man op de foto ben gegaan”, reageert De Bleeckere. “Ik ben een publiek figuur. Ik ga zo vaak op de foto met mensen.” Of hij Veljkovic kende, dan? “Als je in de voetbalwereld zit, weet je van iedereen wel wie hij is. Het kan zijn dat we elkaar na een wedstrijd éven gesproken hebben. Maar nooit zijn onze contacten verder gegaan.”
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ludo Dierckx

  Men heeft mekaar gevonden...justitie en voetbal...nu de politiek er nog bij en we zitten met een gigantisch tekort aan 'opsluitcapaciteit in Lantin, Antwerpen, Brugge en Beveren...

 • philippe dusablon

  heel de voetbalwereld is al met die man gaan eten, anders bestonden al die circuits immers niet.

 • Marc Ledure

  Al die REF's die verleden jaar zijn gestopt met fluiten, Waren al lang ingelicht dat er een bom ging ontploffen.

 • Gerry Cle

  Vermits die makelaars probeerden met dure cadeaus en etentjes een netwerk uit te bouwen is het niet verwonderlijk dat ze ook De Bleeckere en Allaerts benaderden. Opmerkelijk is wel dat die scheidsrechters steeds een afspraak hadden met een 'ander persoon' om dan vast te stellen dat ook Veljkovic aanwezig was. Het is aan het parket om aan te tonen of er smeergeld of buitensporige cadeautjes werden gegeven.

 • Patrick Braekeveldt

  En nu de grote baas bij Moeskroen ....?