Exclusief voor abonnees

“Door z’n ­lankmoedigheid heeft Croonen zichzelf ­gedegradeerd tot bedienaar van het koffieapparaat”

Onze huiscolumnist Hugo Camps laat zijn licht schijnen op de afloop van de Belgische voetbalcompetitie, dat gisteren zijn beslag kende in een Algemene Vergadering. “De ­aimabele voorzitter Peter ­Croonen is ontdaan van elk gezag. Hij heeft door zijn ­lankmoedigheid zichzelf ­gedegradeerd tot bedienaar van het koffieapparaat.”
Peter Croonen.
Photo News Peter Croonen.

Het bleef maar duren, die ­vergaderingen van de Pro League over het beëindigen van de ­competitie en de opstart van een nieuw seizoen. De profclubs ­stonden als kat en hond ­tegenover elkaar.

Hoogst ­irriterend is dat ze zich na afloop met zalvende glimlach in het ­halogeenlicht van de media te ­baden legden. Alsof ze van een ­familiale wandeling kwamen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • freddy cardoen

  In een landje als belgië zijn 12 ploegen in 1a meer dan voldoende .

 • albert Surings

  Wanneer komt de reactie om massaal de dubbele postjes(Croonen-Bayat) aan te kaarten,Bas moet afgeschaft worden,correcte en duidelijke sancties d.w.z Mechelen -Moeskroen moeten er onmiddellijk uitgezet worden,licentievoorwaarden strenger maken,bv.minimaal 5000abonnés,fusioneren waarmogelijk is,zodat er uiteindelijk 14 volwaardige profploegen overblijven.

 • Gerrit Baas

  Inderdaad Kamiel, niemand zou een band mogen hebben met een voetbalploeg want ze handelen toch alleen uit eigenbelang. Pro league Croonen. Voetbalbond Bayat dus hoe kan je neutraal zijn?!? En dan nog te zwijgen over Dewitte, ziet er de perfecte opa uit maar is zo gehaaid als wat en ziet alles door zijn blauw witte bril!

 • Norbert Deploige

  Juist Kamiel, ik stel voor Kamiel De Vleeschouwer met Camps als schoffelaar van dienst.

 • kamiel De Vleeschouwer

  Graag iemand aan de top van de KBVB die handelt met kennis van zaken, die neutraal is, die charisma en geloofwaardigheid heeft, die durft in gaan tegen de geweldige 5, die ook oog heeft voor het amateurvoetbal, die oog heeft voor de jeugd, die visie heeft op de toekomst, die de bal minstens even belangrijk vindt dan de euro, die de basis kent, die de supporter met de sjaal kent, die met verstand en hart beslissingen durft/kan/wil nemen. Op de duur krijgen we nog heimwee naar Swa Kirrie.