'Dieu' is back, net als zijn fratsen: de strafste stoten van Mbokani

BELGA
‘Dieu’ is back. Op de Bosuil ondertekende Dieumerci Mbokani gisteren een contract voor één seizoen. Antwerp pikt de Congolese aanvaller transfervrij op. Dat Mbokani in het verleden niet vies was een frats, is een publiek geheim. Een terugblik.

2008

Twee uur te laat opdagen op de dag dat je club voor het eerst in 25 jaar de titel voor het grijpen heeft. Mbokani deed het sans gêne. Het was Milan Jovanovic die het verhaal onthulde. “Coach Michel Preud’homme was woest en wou hem op de bank zetten. Dieu zei: ‘Rustig, coach. Ik scoor straks twee goals en we spelen kampioen.’” En zo geschiedde. Standard versloeg Anderlecht met 2-0 dankzij twee treffers van… Dieumerci Mbokani.

2008

Qua hilariteitsgehalte veruit de beste. Het befaamde filmpje waarin Mbokani in het gezelschap van Steven Defour met zijn hoofd vast komt te zitten in een kermisattractie, werd zelfs over het Kanaal gretig gedeeld. De beelden dateren al van ruim tien jaar geleden. We willen ze u in geen geval onthouden. 

2009

In februari 2009 woedt er een brandje tussen Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic. Twee kemphanen. In de competitiewedstrijd tegen Roeselare reageert Jovanovic woedend wanneer Mbokani voor eigen succes gaat met een tergend traag schotje, in plaats van de Serviër de 3-0 voor te schotelen. Een ziedende ‘Jova’ rent meteen richting de zijlijn en vraagt een wissel aan coach Bölöni. Die komt er ook. Even later wordt ook Mbokani naar de kant gehaald door de Roemeen. 

2012

12 juli 2012 zijn we, wanneer kersvers Anderlecht-coach John van den Brom op de ploegvoorstelling een koude douche krijgt van Mbokani. En dat mag u gerust letterlijk nemen. De Nederlander kan het grapje nog wel smaken. 

2012

Nog in dat jaar toont Mbokani zich van zijn minst fraaie kant. In de competitiematch tegen Lokeren trapt hij Lokeren-speler Killian Overmeire - die op dat moment tegen de grasmat ligt - in het gelaat. Een schorsing van drie speeldagen en een boete van €400 volgt.

 Mbokani trapt met zijn rechtervoet in het gezicht van Overmeire.
Sporting Telenet Mbokani trapt met zijn rechtervoet in het gezicht van Overmeire.

2013

In het seizoen 2012/2013 doet Mbokani in de halve finales van de Croky Cup zijn eigen team de das om. De Congolees laat zich opnieuw betrappen op natrappen. Ref Boucaut kan niet anders dan de rode kaart tevoorschijn halen. Genk zou paars-wit uiteindelijk na strafschoppen elimineren. 

2016

Ook in Engeland, waar Mbokani uitkwam voor Norwich City en Hull City, is hij geen onomstreden figuur. Zo ontving de Congolees in de kwartfinale van de League Cup in 2016 een rood karton na een (lichte) kopstoot. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Volkaerts

  Vreemde transfer...!!! Maar een goed jaar geleden was een terugkeer naar Anderlecht of de JPL Mijnheer "God Bedankt" te min en nu gaat die bij Antwerp sjotten... Vreemd...

 • dretie munkies

  Waar zit die met zijn verstand ? Tekenen voor een hooliganploeg van dikkenekken voor een stad waar een mens met een gewone auto zelfs niet binnen mag !

 • Marc Vinck

  Inderdaad de voorkempen en de stad en zelfs de provincie, waar zitten prutsploegen Mechelen Lier Westerlo....... de parking komt er niet aan te pas.ah 1b en de lagere afdelingen.

 • Van nuffelen Jos

  Zal niet misstaan in dat marginaal ploegske uit de voorkempen. Nog een afdankertje van RSCA en RSCL.

 • Patrick Weyers

  Jammer dat die terug in de belgische competitie gaat voetballen.