Exclusief voor abonnees


Bulldozer, maar geen bullebak: waarom vriend en vijand Jelle Van Damme toch respecteren

Photo News
You love him or you hate him, maar onberoerd laat hij niemand. Op het randje en soms erover, onstuimig of zelfs roekeloos, maar schijn bedriegt. Tegenstanders omschrijven Jelle Van Damme (35) stuk voor stuk als fair en correct.

De schop aan het adres van Loïs ­Openda deed de voorbije dagen nog wat stof opwaaien. Zonder meer een strafschop, maar Jelle Van Damme kwam er mee weg. “Je kan het Jelle toch moeilijk kwalijk nemen dat de scheidsrechter en de VAR niet in­grepen”, zegt Mbaye Leye (36).

De twee vochten zelf 15 keer robbertjes met mekaar uit, maar Leye en Van Damme zaten ook een tijdje in dezelfde kleedkamer bij Standard. “Ik heb geen enkel probleem met Jelle. Niet op en ook niet naast het veld”, gaat Leye verder. “Elke ploeg zou zo’n speler moeten hebben. Uiteraard heeft hij me af en toe een tik verkocht, maar ik heb er hem ook uitgedeeld en dan doet hij daar niet flauw over. Ik zou nog het liefst vaker tegenstanders zoals Jelle tegenkomen. Hij is niet hypocriet en als je na de wedstrijd met hem praat, blijkt hij een charmante jongen.”

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Vuile smerig voetballer ......! Mag een handje geven aan Santini even slecht Geen voorbeeld voor de jeugd dat is zeker Pottenstampers ...

 • Bruno Suykens

  Valt niet op hier. Het loopt hier vol potstampers. Van noord naar zuid en van oost naar west. En ze kosten ons nog handenvol geld ook. Een soort Popeye in een Mickey Mouse competitie.

 • Herman Thys

  Als je de commentaren leest heeft dit niks meer met voetbal te maken. Als het echt niet door den beugel kan waarom mag hij dan overal meespelen. Ooit al van Nobby Stiles gehoord. Daar is de Jelle een kadetteke tegen en die speelde bij Man U en de engelse nationale ploeg.

 • John Ulmer

  kan best zijn dat hij geen bullebak is, maar als je een tegenspeler in de rechthoek overhoop stampt is het penalty en daarmee basta.

 • Dirk Caesemaeker

  Geen bullebak ??? Aljeblieft, het is een schande voor het Belgisch voetbal en bij uitbreiding ook de Belgische arbitrage dat zo’n type speler ongestraft zijn ding kan bblijv doen. Zelfde type speler als Verstraete van AA Gent (remember de onbestrafte karatesprong op Vanaken en bij de fout en alle heisa met Malinovsky was hij evenzeer in de fout) die hun veel mindere voetbalkwaliteiten compenseren door heel verzevenvoudigd ongeoorloofde dingen te doen die niet thuishoren op een voetbalveld.