Ga naar de mobiele website
^ Top

"Anderlecht moet maar zelf 300 miljoen ophoesten voor eigen stadion"

Minister van Financiën geeft toe dat er overheidsgeld gebruikt wordt voor Eurostadion

BELGA
De liefde lijkt over tussen Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) en RSC Anderlecht. Dat de club met Ghelamco nog altijd geen akkoord heeft gevonden over de invulling van het Eurostadion, kan hij maar matig appreciëren. In een interview haalt Vanhengel uit naar het bestuur van de club. Hij geeft ook voor het eerst toe dat er belastinggeld gebruikt wordt voor het stadion.

De liberale minister verwijt Anderlecht een spel te spelen. "Het feit dat zij zeggen niet wakker te liggen van die deadline voor het EK 2020 is niks meer dan een onderhandelingsstrategie. Ze willen betere voorwaarden." Het is genoegzaam bekend dat Anderlecht verveeld zit met de hoge huurprijs die het moet betalen voor het Eurostadion. Jaarlijks zou de club ongeveer 9,7 miljoen euro moeten overschrijven op de rekening van Ghelamco. Dat is bovendien huurgeld en geen afbetaling. Anderlecht zal dus nooit eigenaar worden van het stadion. "En dat steekt hen een beetje", weet Vanhengel. Hij heeft echter weinig medelijden. "Als de club het anders wil moet ze maar zelf 300 miljoen euro op tafel leggen voor een stadion. Hun huidig stadion hebben ze ook zelf gebouwd."

Lees hier op HLN Sport Plus alles over de ontwikkelingen van het Eurostadion. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug