Exclusief voor abonnees


Ally Samatta in onze Speakers’ Corner: “Mijn broer en ik waren onafscheidelijk”

In de aanloop naar play-off 1 is Speakers’ Corner een nieuwe opzet van de redactie. Voor een keer is niet de journalist de baas. De spelers kiezen het onderwerp waarover ze wensen te praten - iets of iemand dat hen na aan het hart ligt. Zij bepalen de regels, uw krant is er om te registeren. Speakers’ Corner komt recht uit het hart. Vandaag: Mbwana Ally Samatta, de 26-jarige Tanzaniaanse aanvaller van Racing Genk. 

“‘Mbwana, lóóp!’ Met een groot mes zat hij achter ons aan. We hadden net, in onze zoektocht naar eten, een boerderij gevonden. Met een veld vól mango’s. Héérlijk. Tot de eigenaar ons in de gaten kreeg. Mijn broer wachtte. Hij vond mijn veiligheid belangrijker dan de zijne. Pas toen hij zeker was dat de man mij niet te pakken zou krijgen, liep hij weg. Ik wil het hebben over Mohamed ­Samata – met één ‘t’, dat verhaal vertel ik je verderop.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.