Belgisch toptalent Ramazani trekt naar Spaanse tweedeklasser Almería

Largie Ramazani.
Manchester United FC Largie Ramazani.
Largie Ramazani trekt naar de Spaanse tweedeklasser Almería. Gisteren maakte het 19-jarige Belgisch toptalent nog bekend dat hij Man United na drie jaar verlaat. In Manchester kreeg hij nog een nieuw contract aangeboden, maar Ramazani wil ervaring opdoen. 

“Het leven van een atleet bestaat uit uitdagingen”, schreef Ramazani. “Sommige worden ons opgelegd, andere komen uit bepaalde beslissingen die we zelf nemen. Beslissingen die onze carrière, die kort is, bepalen. Ik wil de club bedanken om van mij een betere voetballer en persoon te maken. Mijn familie en ik voelden ons hier thuis.”

“Na al die jaren kan ik alleen maar de club, de fans en mijn ploegmaats bedanken om me te steunen sinds mijn eerste dag in het shirt van United. Vandaag zeg ik ‘tot ziens’ aan Man United, maar ik zal de goede herinneringen, belangrijke lessen en fantastische momenten nooit vergeten. Ik heb hier de beste jaren uit mijn nog prille carrière beleefd.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ramazani begon te voetballen bij Anderlecht, waar hij als twaalfjarige vertrok naar het Engelse Charlton Athletic. In 2017 maakte hij de overstap naar Manchester United. Ramazani vierde in november vorig jaar zijn debuut voor de hoofdmacht in de Europa League-match tegen Astana toen hij zes minuten voor tijd inviel. Nadien speelde hij alleen nog voor de beloften. 

Op zoek naar speelminuten

Drie jaar na zijn aankomst in Manchester is het tijd voor een nieuwe uitdaging, en die vindt hij in Spanje. Ramazani zal eerstdaags een contract tekenen bij tweedeklasser Almería, waar hij ervaring wil opdoen. De Zuid-Spaanse club staat met nog zes speeldagen te gaan op de vierde plek in La Liga2. De club heeft vier punten achterstand op plaats twee, die recht geeft op promotie. Bij Almería zal Ramazani Enzo Zidane tegenkomen, zoon van Real-coach Zinédine Zidane.

Lees ook: Aflevering 1 van ‘The Next Gen’: de 10 beste Belgische jeugdspelers van 2001 met Verschaeren en De Ketelaere maar ook met 2 hoog aangeschreven keepers van Club en PSV (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.