Australië en Frankrijk naar kwartfinales WK vrouwen

EPA
Australië en Frankrijk hebben zich zondag in Canada voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal geplaatst. Australië verraste in Moncton met een 1-0 zege tegen Brazilië. Kyah Sion strafte tien minuten voor tijd een blunder van de Braziliaanse doelvrouw Luciana af.

Frankrijk maakte in Montreal met 3-0 korte metten met Zuid-Korea. Marie-Laure Delie en Elodie Thomis zorgden in de eerste tien minuten al voor de 2-0 ruststand. Vroeg in de tweede helft legde Delie met haar tweede van de avond de eindstand vast.

Om een plaats in de halve finales nemen de Françaises het vrijdag op tegen Duitsland, dat zaterdag Zweden met 4-1 versloeg. Australië treft zaterdag de winnaar van het duel tussen titelverdediger Japan en Nederland.

Zaterdag wist ook China zich al voor de kwartfinales te plaatsen. Dat gebeurde met een 1-0 zege tegen Kameroen. Ook gastland Canada heeft zich verzekerd van een ticket voor de kwartfinales. De Canadezen namen in de achtste finales in Vancouver met het kleinste verschil de maat van Zwitserland, Josee Belanger maakte na 52 minuten de enige treffer uit de partij.

Bij de laatste acht botst Canada op 27 juni op de winnaar van de confrontatie tussen Engeland en Noorwegen, zij strijden maandagavond om een ticket voor de kwartfinales.