Argentijns bondscoach moet geruchten rond 'rel' met Messi kop indrukken aan vooravond cruciale interland

Niks dan lachende gezichten op training bij de Argentijnen, eergisteren.
afp Niks dan lachende gezichten op training bij de Argentijnen, eergisteren.
Voetbalminnend Argentinië houdt de adem in. De nationale ploeg speelt straks namelijk tegen Venezuela één van zijn laatste drie troeven uit in de strijd om een WK-ticket. Messi & co staan momenteel op de vijfde plaats in de CONMEBOL-kwalificatie en die plaats geeft recht op een barrage-ticket, maar laat ons wel wezen: de 'Albiceleste' staan onder zware druk.

Het zal toch niet, zeker? Het idee van een wereldkampioenschap voetbal zonder Argentinië is even dwaas dan ondenkbaar. Het kan toch niet dat Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria en andere Paulo Dybala's komende zomer niet te zien zullen zijn in Rusland? Toch? Wel, als ze er vannacht (1u30) in het eigen River Plate-stadion in Buenos Aires niet in slagen de maat te nemen van de Venezolanen, dan begint het er pas érg benard uit te zien voor de fiere Zuid-Amerikanen.

afp

Eventjes de situatie schetsen. Zoals gezegd staat Argentinië momenteel vijfdes met 23 punten. Dat zijn er evenveel dan Chili, maar de winnaar van de laatste Copa América heeft een doelpuntensaldo van plus twee terwijl dat van de Argentijnen slechts plus één is. Op zijn zachtst genoeg frappant te noemen trouwens, want met al dat aanvallend geweld wisten de Argentijnen in vijftien partijen slechts evenveel keer te scoren. Ter vergelijking: Brazilië, aartsrivaal en met 36 punten vlotjes geplaatst voor Rusland, heeft er onder aanvoering van Neymar 37 stuks ingejaagd - meer dan het dubbele dus.

Vannacht volgt voor de Argentijnen dus een confrontatie tegen Venezuela, de hekkensluiter in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Op 10 oktober kennen ze na de verplaatsing naar Ecuador definitief hun lot en tussendoor staat er ook nog een thuiswedstrijd tegen Peru geprogrammeerd. Dat land hijgt momenteel in de nek van de troepen van Jorge Sampaoli maar treft ook nog Ecuador en Colombia. De slotsom: Argentinië heeft alles nog in eigen handen om het scenario uit 1970, toen ze er niet bij waren op het WK in Mexico, af te wenden.

De huidige situatie in Zuid-Amerika.
Livescore De huidige situatie in Zuid-Amerika.
afp

(geen) Botsing Sampaoli-Messi

Voor Sampaoli wordt het trouwens nog maar zijn tweede officiële wedstrijd als oefenmeester van de Argentijnen, maar na het scoreloze gelijkspel tegen Uruguay van afgelopen donderdag worden zijn verrichtingen toch al met argusogen gevolgd. Niet in het minst omdat er geruchten gaan dat hij het aan de vooravond van de cruciale kwalificatiematch aan de stok heeft gehad met godenkind Lionel Messi. "Niks van aan", aldus Sampaoli op de persconferentie in de aanloop naar Venezuela. "Jullie stellen me vragen over geruchten, misschien wel met de bedoeling om ons schade te berrokkenen. Dezer dagen leven we in een wereld waarin een leugen die duizend keer verteld wordt, ook effectief voor waar aangenomen wordt. Dat is spijtig, want we geven waarde aan het gerucht dat iemand wil dat Argentinië zich niet plaatst voor het WK."

"We mogen van geluk spreken dat we de beste speler ter wereld in onze rangen hebben om ons naar het toernooi te loodsen. Ik hoor zo'n vragen dus niet graag", aldus de oefenmeester. Messi speelde tot dusver nog maar mee in zeven van de vijftien wedstrijden, maar met hem erbij pakten ze wel 16 van hun 23 punten. Als je weet dat Sergio Agüero nog geen enkele keer scoorde in deze voorrondes en ook Angel Di Maria ver onder de Argentijnse verwachtingen blijft, kijkt men eens te meer naar hun absolute sterspeler. Schiet hij zijn land naar een WK-ticket?

Jullie stellen me vragen over geruchten, misschien wel met de bedoeling om ons schade te berrokkenen. Dezer dagen leven we in een wereld waarin een leugen die duizend keer verteld wordt, ook effectief voor waar aangenomen wordt. Dat is spijtig

Sampaoli over de vermeende botsing met Messi
afp
Jorge Sampaoli.
epa Jorge Sampaoli.
afp
afp
afp
afp
afpReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00