Antwerp ontmoet Viktoria Plzen of Olympiakos in Europa League, Gent mogelijk tegen Larnaca of Levski Sofia

Mbokani
Photo News Mbokani
Antwerp ontmoet bij zijn terugkeer op het Europese toneel het Tsjechische Viktoria Plzen of het Griekse Olympiakos in de derde voorronde van de Europa League. Als AA Gent in de tweede voorronde het Roemeense Viitorul Constanta uitschakelt, is de volgende horde het Cypriotische AEK Larnaca of het Bulgaarse Levski Sofia.

De heenmatchen vinden plaats op 8 augustus, een week later volgt de return. Als Antwerp en AA Gent de derde voorronde overleven, wacht er nog een beslissende play-offronde voor deelname aan de groepsfase van de Europa League. 

Na de hele heisa rond de Europese tickets in de nasleep van het matchfixingschandaal rond KV Mechelen weet AA Gent pas sinds kort dat het donderdag in actie mag komen in de tweede voorronde van de Europa League. KV Mechelen, dat door bekerwinst een deelnamebewijs voor de groepsfase van de Europa League op zak had, mocht uiteindelijk Europa niet in, waardoor Standard (van derde voorronde naar groepsfase) en Antwerp (van tweede naar derde voorronde) een plekje opschoven.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  let maar op van mijn aagent beste fans , ge gaat nog verschieten dit seizoen

 • Jochen Danckaert

  Dat ploegje uit Gent kan wel de beste europeese papieren voorleggen de laatste5 jaar Jenny

 • jenny charels

  Als aagent Sofia treft ik is hun verhaal weer snel ten einde. Wat kan een ploegske als Gent sowieso in Europa gaan doen?

 • Marc Gijsels

  Club speelt al zeker Europa League. Is veranderd en is nu al heel dikwijls gezegd. Zelfs bij verlies tegen Kiev.

 • David Lievens

  jozef van riel, die regel is aangepast. Vicekampioen gaat sowieso nr groepsfase als ze eruit gaan in 3e voorronde CL.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00