Exclusief voor abonnees

Antivedette in hart en nieren, ambassadeur van de stilte: onze columnist Hugo Camps brengt requiem voor Robbie Rensenbrink

Robert Rensenbrink in de befaamde WK-finale van '78 tegen Argentinië
BELGAIMAGE Robert Rensenbrink in de befaamde WK-finale van '78 tegen Argentinië

Het slootje achter zijn bescheiden woning in Oostzaan was zijn geliefde plek. In de stilte aan de waterkant was Robbie Rensenbrink helemaal zichzelf. Niet om zich in de rimpeling van het water te spiegelen, zo narcistisch was hij niet, wel om intens te genieten van de beschermende anonimiteit. Robbie Rensenbrink: antivedette in hart en nieren, ambassadeur van de stilte. De beste voetballer ooit in de Belgische competitie hield niet van kapsones. Het slootje was ook zijn schuiloord om een sigaretje te roken. Dat mocht van vrouw Corrie niet in huis. En zijn natuur getrouw had Robbie geen zin in een machtsstrijd.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
06dagen00uren45minuten20seconden
 • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frank lukas

  voetballer van een bovenaardse dimensie - wat anders dan hetgene momenteel op onze velden rondloopt

 • Karin Deneyer

  Dank je wel Robbie. R.I.P

 • jos smets

  Heerlijke column van een heerlijk mens en heerlijk voetballer.

 • Marc Peeters

  R.I.P.

 • Pankaj Mishra

  Sommige mensen zijn niet gewoon goed in wat ze doen maar verheffen zichzelf tot een esthetisch fenomeen. Rensenbrink was zo iemand op een voetbalveld. Hij bezat wat Nietzsche “de grote stijl” noemde, het natuurlijk vermogen om de rest te overstijgen niet alleen door beter te zijn maar vooral door schoonheid te creëren. RIP Robbie.