Anelka presenteert voetbalschool voor aanvallers in Doornik

AFP
Nicolas Anelka heeft vanavond zijn nieuwe voetbalschool "Anelka Striker Academy" (ASA) voorgesteld in het Luc Varenne-stadion in Doornik. De voormalige Franse international wil vanaf augustus beginnen met een jeugdopleiding gericht op het ontwikkelen van aanvallers.

De Anelka Striker Academy wil voetballers van 14 tot 18 jaar uit de provincie Henegouwen of de Franse regio Nord-Pas-de-Calais opleiden tot spitsen. "Op die leeftijd moeten jongeren de aanvallende aspecten van het spel aanleren, zodat ze leren doelpunten te maken. Talent is niet alles, een aanvaller moet ook veel werken na de training", verklaarde de 37-jarige Anelka.

Vorig jaar probeerde de voormalige spits de Henegouwse vierdeklasser Ath uit het slop te halen, maar na sportieve wanprestaties trok Anelka zich terug. "We hebben geprobeerd iets te doen voor de regio, maar we zijn op de verkeerde mensen gebotst. Ondanks die mislukking hebben we veel interessante mensen ontmoet", deed de ex-speler van onder andere PSG, Arsenal, Real Madrid, Manchester City en Chelsea zijn verhaal.