Anderlecht verliest met 1-4 van Mechelen in oefenmatch, Gent is Oostende de baas

Photo News

Anderlecht verliest oefenmatch van Mechelen

Interlandbreak en dus voetballen sommige eersteklassers tegen elkaar op vriendschappelijke basis. Zo ook Anderlecht en KV Mechelen. Paars-wit ontving Malinwa op Neerpede, maar werd met 1-4 weer naar de kleedkamer gestuurd. Bij de rust stond het nog ‘maar’ 0-1 voor Mechelen. Clément Tainmont zette rond het halfuur een penalty om. Na de pauze zorgde Schoofs voor de dubbele voorsprong. Anderlecht – met onder meer Gerkens, Musona, Cobbaut, Thelin en Trebel in de basis – kwam terug in de wedstrijd met een doelpunt van Thelin, maar lang kon de ploeg van Vincent Kompany en Frank Vercauteren de hoop op een terugkeer niet levendig houden. Hairemans en Van Keilegom zorgden enkele minuten later meteen voor de 1-4 eindstand.

KV Mechelen: Castro, Bijker, Swinkels (46′ Peyre), Hairemans (70′ Zeroual), Togui (70′ Togui), Schoofs, Boni, Van Hoorenbeeck, Tainmont, Corryn (46′ Vanlerberghe), Bosiers (46′ Van Keilegom)

Doelpunten: 33′ Tainmont (pen, 0-1), 54′ Schoofs (0-2), 66′ Thelin (1-2), 69′ Hairemans (1-3), 71′ Van Keilegom (1-4)

AA Gent wint oefenduel van KV Oostende (4-1)

In een oefenduel achter gesloten deuren hebben de invallers van AA Gent de maat genomen van die van KV Oostende. De kustploeg kwam op slag van rust op voorsprong via Hjulsager, maar nog voor de pauze maakte Sylla gelijk. Daar waar de eerste helft gelijkopgaand was, namen de Buffalo’s na de rust de bovenhand. Derijck, Kubo en Dompé zorgden voor de 4-1-eindstand. Bij Oostende werd Dutoit halverwege uit voorzorg naar de kant gehaald met een voetprobleem.

AA Gent: Coosemans, Derijck, Cissé, Castro-Montes (60’ Banse), Van Den Bergh, Beloko, Bezus, Dejaegere, Kubo, Dompé, Sylla (83’ Diedhiou)

KVO: Dutoit (46’ Schelfhout), Capon, Tanghe, Sane, Ndenbe, Marquet, Hjulsager (46’ Canesin), Boonen, D’haese, Guri, Rajsel

Doelpunten: 43’ 0-1 Hjulsager, 45’ Sylla 1-1, 50’ Derijck (pen.) 2-1, 59’ Kubo 3-1, 72’ Dompé 4-1

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Het is dan ook alle brol die opgesteld werd.

 • Jean Emare

  Thuis toch wel beschamend.. oefenpot of niet. Mijn paars hart bloedt..

 • jozef van riel

  Eddy, komaan jongen. Denk je nu echt dat er iemand wakker ligt van zo'n oefenmatcke??

 • eddy ceulemans

  Volgende match tegen STVV geen probleem ? Er zijn potdorie nog niet anders dan problemen geweest dit seizoen. Waar heb jij al die tijd gezeten Eric De Baene ???

 • Pierre Jacobs

  De ploeg van Vincent en Frank, proficiat nog een beetje framing.