Amateurvoetbal furieus na nieuwe tijdsloten: “Een mes in onze rug”

SMB
Vanaf komend seizoen is er ook voetbal om 16.15 uur op zaterdag en om 13.30 en 16 uur op zondag. Een klap voor het amateurvoetbal, zegt voorzitter Marc Van Craen van Voetbal Vlaanderen. “We verwachten een financiële compensatie.”

Voetbal in provinciale vindt traditiegetrouw op zondagmiddag plaats. Maar met de nieuwe tijdsloten krijgt het amateurvoetbal extra concurrentie vanuit 1A en 1B - de tijdstippen gaan nog meer overlappen. “De strijd is niet te winnen”, zegt de preses van Voetbal Vlaanderen Marc Van Craen namens de amateurclubs. “Er is geen solidariteit, dit is een mes in onze rug.”

Van Craen vreest dat de amateurclubs, sowieso al in zwaar financieel weer, nauwelijks nog toeschouwers gaan aantrekken, aangezien de supporters liever naar de profs kijken. “Daarom betreuren we deze ontwikkeling. We zagen de bui natuurlijk al een tijdje hangen, maar de tijd om gematigd te blijven, is nu stilaan voorbij. We moeten dringend op onze strepen staan. En een andere geste vragen.”

Concreet denkt Van Craen aan een financiële tegemoetkoming. “We verwachten een compensatie. Aan de tijdsloten is niks meer te doen. Zelf moeten we ook oplossingen zoeken. Misschien moet het amateurvoetbal nu nog meer naar zaterdagavond - daar is er een kleine opening.”

Lees ook:

OVERZICHT. Van nieuwe Raad van Bestuur tot het hele weekend voetbal: dit besliste de Pro League

Pro League wil extra tijd om impact van preventieve witwaswet op voetbalclubs te onderzoeken

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stijn Rammeloo

  Gang een TV in de kantine zodat de mensen blijven hangen

 • bart VAN CAEKENBERGHE

  Alles moet wijken voor individuen die als bestuurslid eens "Europees" willen spelen en voor clubs die allemaal prediken een zwaar maatschappelijke rol te spelen, maar hun sympathieke collega buurt-amateur clubs totaal negeren.

 • guy debrael

  Ook de koers of veldrijden verbieden op zondag ? Dit is immers ook concurrentie.

 • Geert Bancken

  Waarom moet je voor je hobby geld krijgen, vraag ik me al jaren af.

 • Karel Rutjens

  Precies of er iemand thuis gaat blijven of zijne tv gaat opzetten voor pakweg Cercle Brugge - Moeskroen. Eleven Sport gaat nog ogen opentrekken bij het zien van kijkcijfers voor wedstrijden uit de Pro League vrees ik.