16-jarige jeugdspeler van Russische derdeklasser die getroffen werd door bliksem, uit coma gehaald

Ivan Zaborovsky wordt geraakt door de bliksem.
Twitter Znamya Truda Ivan Zaborovsky wordt geraakt door de bliksem.
Dramatische beelden vanuit Rusland. Ivan Zaborovsky, een 16-jarige doelman uit de jeugd van derdeklasser Znamya Truda, werd afgelopen weekend op training geraakt door de bliksem. De jonge keeper werd in een kunstmatige coma gebracht, maar gelukkig evolueert zijn toestand gunstig.

Het incident gebeurde afgelopen weekend op het oefenveld van Znamya Truda - de oudste nog actieve club in het Russische professionele voetbal. De 16-jarige keeper uit de jeugd van de derdeklasser liep in de buurt van het halve maantje toen hij plots geraakt werd door een bliksemschicht. Zaborovsky stortte neer op de grond.

Onmiddellijk werd er eerste hulp toegediend, nadien werd de tiener overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma werd gebracht. “Iedereen handelde zeer snel, zeer professioneel. De ambulance arriveerde al na acht minuten”, vertelde Znamya-directeur Igor Mayorov de avond van de feiten. Hij benadrukt ook dat er van onweer geen sprake was. “Er was een beetje bewolking, maar geen regen of wind. Had het geonweerd, hadden we zeker niet getraind.” 

De vader van Zaborovsky liet eerder deze week weten dat de medische toestand gelukkig hoopvol is. “Zijn situatie is onder controle, al is het nog steeds afwachten op enkele onderzoeken”, zegt Mayorov. “Maar als je hem iets vraagt, reageert hij met zijn ogen. We bekijken het positief en denken dat hij opnieuw zal kunnen voetballen.” 

Ook Znamya komt via Twitter met een positieve update. De jongen wordt niet langer kunstmatig beademd en wordt geleidelijk uit coma gebracht. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.