Exclusief voor abonnees

10 jaar geleden klopte Anderlecht Ajax, nu kan verschil niet pijnlijker zijn. Maar hoe kómt dat?

Lukaku viert zijn goal tegen Ajax.
BELGA Lukaku viert zijn goal tegen Ajax.
Er was een tijd dat... Anderlecht ging ­winnen in Ajax (1-3). 17 december 2009. Met Lukaku in een glansrol. Tien jaar ­later kan het verschil tussen de Nederlandse en de Belgische ­recordkampioen niet schrijnender zijn. De ene in de halve finales van de Champions League, de andere straks allicht niet eens in de voorrondes van de Europa League. Auwch.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Dierckx

  Anderlecht is een jaar of vier terug bij scouting meer en meer op zoek gegaan naar spelers om winst op te maken bij doorverkoop, bij voorkeur richting Premier League want daar werden de grote transfersommen betaald. Groot en sterk eerst, verfijnd spel was minder belangrijk. Financiële winst boven sportieve. Daar is het misgegaan. Bouwen aan een spelersportefeuille in plaats van aan een team met toekomst.

 • Tim De Duwer

  Ajax en anderlecht met elkaar vergelijken is een schande. Net als het verschil tussen belgiesch voetbal en het Nederlands voetbal.

 • joost De krijger

  Jenty Turtelboom Hoeveel bekers met de grote oren heeft uw club al gewonnen . 0 Ajax 4 toch een verschil en Ajax staat soms 6 of 7 jonge twintigers in het veld. Jij bent het zelfde als het bestuur daar. Veel groot spraak maar verder niets , de meeste ploegen die naar Andelecht gaan denken weer 3punten

 • Alfons Detemmerman

  Is simpel .... vroeger had Anderlecht alleen geld en kochten ze wat ze wilden bij andere Belgische ploegen. Nu hebben ze echter concurrentie Gent, Brugge, Standard , Genk en zelfs de kleinere ploegen hebben degelijke sponsors of eigenaars. Nu, Ajax heeft Beerschot leeg geroofd dat deed Anderlecht in het verleden ook maar is nu financieel niet meer houdbaar

 • Ben de Jong

  Ajax laat eigen jeugd van wereldklasse rijpen tussen ervaren spelers als Blind en Tadic, die samen bijna 30 miljoen hebben gekost. Toeval speelt ook een rol, want Ziyech zou weggaan, maar is gebleven. Op een gegeven moment valt de puzzel dan in elkaar. Dat valt niet echt te kopiëren, want het talent komt in golven en met alleen dat talent red je het ook niet. Je hebt goed routiniers nodig en die zijn duur.