Exclusief voor abonnees

“We moeten genieten van de A-ploeg”

VOOR 99% ZEKER UITGESCHAKELD, NIET KLAAR VOOR RODE DUIVELS

Photo News
Ciao. Het EK zit er normaal gezien op voor de Belgische beloften, die wel bikkelden voor wat ze waard waren, maar in Italië geen ‘touch of Eden’ lieten zien. Geen schande.

“Straten staan blank in Kalmthout”, meldde HLN.be halfweg de eerste helft. In Reggio Emilia wisten de supporters niet waar kruipen van de hitte - zó heet, zeg.

Het contrast tussen de Rode Duivels en hun jongere varianten is qua talent ongeveer even groot. Dat kun je de beloften niet kwalijk nemen. Niet iédereen is Eden Hazard.

Dan maar even zoals in de ‘goeie’ ouwe tijd, moet Johan Walem gedacht hebben. Een organisatie neerzetten - Bornauw en Bastien erin, een stevig blok op het middenveld, Schrijvers naar de flank en Lukebakio in de spits - en vervolgens counteren.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Madou

  Allemaal mannen met veel sterallures en zeer weinig voetbalkennis, ze staan terug met hun voetjes op de grond, halveer hun inkomsten wedden dat ze plots beter gaan spelen.

 • Baldr VanHoek

  Grote misrekening! Iemand de U21 bezig gezien ten tijden van hazard en de bruyne. Ze geraakten geeneens op het tornooi destijds. Om dan even te gaan concluderen niet rijp voor Rode Duivels is kort door de bocht. Lukebakio zou geeneens vorig jaar mee geweest en op 1 seizoen is die ontwikkelt. Net zoals Hazard en Debruyne een nulstatus hadden. Alleen er waren geen Rode Duivels die presteerde in de A ploeg!

 • SAM Bedfort

  Zij die dachten in de voetsporen van de rode duivels te stappen, weten nu waar ze staan.

 • serge vierendeels

  Die gastjes worden teveel opgehemeld en te snel te veel betaald. Zouden beter wat meer trainen op de laatste pas, want die komt nooit toe.

 • Meert Dominique

  Sterke beloften maken geen sterke A ploeg. Oranje werd in 2007 EK, België halve finalen. Buiten Ron Vlaar is geen enkele speler echt doorgebroken (remember Royston Drenthe?). De toenmalige RD beloftenploeg (Vermaelen, Vertonghen, Felaini, Witsel, enz..) is een uitzondering. Toen Hazard en De Bruyne beloften waren geraakte de ploeg niet in de EK eindfase.