Exclusief voor abonnees

"Vormer móet winnen", "Pfft, Ruud is geen wow-speler"

Degryse, Buffel & De Bilde tellen af naar Gouden Schoen

Marc Degreyse Gilles De Bilde en Thomas Buffel over De Gouden Schoen *** Kobbegem, Belgium - 18/01/2018 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***
Marc Degreyse Gilles De Bilde en Thomas Buffel over De Gouden Schoen *** Kobbegem, Belgium - 18/01/2018 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***
Awards, decolletés, splits, hoge hakken, en veel voetbal – ziedaar het Gala van de Gouden Schoen, de Oscars van het Belgische voetbal. Op woensdag 7 februari in Paleis 12, mét live ­publiek in de tribunes, gaan we op zoek naar de 64ste Gouden Schoen. De komende anderhalve week telt uw krant af met reportages en interviews met de belangrijkste kandidaat-winnaars. Het lijkt een traditionele strijd te worden tussen Clubspelers (Vormer en Vanaken) en Anderlechtboys (Dendoncker en Tielemans). De countdown trappen we af met een debat – twee ex-Gouden Schoenen, Degryse en De Bilde, én een actieve voetballer, Thomas Buffel, wikken en wegen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werner Gielis

  als die arrogante hollandse potenstamper de schoen krijgt is dit een ferme degradatie voor dit evenement en een belediging aan de meeste vorige winnaars, met uitzondering van de laatste !

 • jenny charels

  Waarom moet de gouden schoen een wow-speler zijn. Voetbal is een teamspel en de beste team speler op onze velden is Vormer. Punt.

 • Hendrik Peetersen

  Hoe heeft Degreyse ooit deze schoen gewonnen ? Die kwam in Nederland en Engeland nog niet van de bank. Zegt genoeg over het niveau van de winnaars.

 • Emile Allard

  Ja, Vormer is laat ons zeggen de beste tweede rangspeler die rondloopt in onze pintjesliga, die gouden schoen wil toch niet veel meer zeggen in Belgie !

 • SAM Bedfort

  Ruud is geen wow speler. Dat is toch zo? Daar zegt hij niets mee dat niemand weet. Maar er zijn er geen beter, dus...