"Stop met 'dubbel' tellen uitdoelpunt"

Onder andere Jose Mourinho was vandaag van de partij op het trainersforum in Zwitserland.
EPA Onder andere Jose Mourinho was vandaag van de partij op het trainersforum in Zwitserland.
Een doelpunt gemaakt in een uitwedstrijd zou voortaan net zoveel waard moeten zijn als een doelpunt gemaakt in eigen stadion. Trainers van Europese topclubs hebben de UEFA gevraagd die regel in de Europese clubtoernooien af te schaffen.

Zij vinden het scoren buitenshuis tegenwoordig minder moeilijk dan vroeger. De regel werd in 1965 ingevoerd. Nu zijn de omstandigheden in de meeste stadions gelijk. De coaches willen ook dat de transferdeadline in alle landen gelijk wordt getrokken om zo competitievervalsing tegen te gaan. Wedstrijddirecteur Giorgio Marchetti van de UEFA heeft de trainers beloofd met de onderwerpen aan de slag te gaan en er een discussie over te openen.

De UEFA had bij de jaarlijkse klankbordbijeenkomst de coaches Massimiliano Allegri (Juventus), Carlos Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Shakhtar Donetsk), Julen Lopetegui (Real Madrid), José Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain) en Arsène Wenger (oud-coach van Arsenal) uitgenodigd.

Giorgio Marchetti (l), de secretaris-generaal van de UEFA, met PSG-trainer Thomas Tuchel vandaag in Nyon.
EPA Giorgio Marchetti (l), de secretaris-generaal van de UEFA, met PSG-trainer Thomas Tuchel vandaag in Nyon.
Diego Simeone verlaat het Club Coaches Forum in Nyon.
EPA Diego Simeone verlaat het Club Coaches Forum in Nyon.
Ook Juve-coach Allegri was van de partij.
EPA Ook Juve-coach Allegri was van de partij.
Sergio Conceiçao, ex-speler van Standard en nu hoofdtrainer van FC Porto, in Nyon.
EPA Sergio Conceiçao, ex-speler van Standard en nu hoofdtrainer van FC Porto, in Nyon.
Carlo Ancelotti.
EPA Carlo Ancelotti.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudolf jacobs

  totdat het eens in hun nadeel draait en dan gaan ze weer instemmen met de oude regeling,en zo blijven ze bezig ,krijgen allemaal een goede les uit de politiek,alleen de burgers moeten springen op hun aller comando

 • rudy de clerck

  Mourinho zorgt er nu eens mee dat ons ploegske voetbalt....

 • joannes Roderigas

  wel dit is zo opgelost terug naar de puntentelling van jaren geleden in Engeland. een thuisoverwinning is 2 punten een draw 1punt en een uitoverwinning 3 punten, zo krijgt men meer inzet in uitwedstrijden, en veel betere matchen.

 • Tim Van Goubergen

  De vraag stellen is ze beantwoorden, Pieter DK.

 • Pieter De Koninck

  Wat gaan ze dan doen wanneer ploeg A eerst met 0-1 verliest van ploeg B maar ploeg A ploeg B in de terugwedstrijd met 2-1 verslaat? Verlengingen spelen?