“Roberto Martínez won match tegen Brazilië voor 95%” en “Of ik nog beter kan? We zullen zien”: Hazard blikt nog eens terug op WK

Action Images via Reuters
“Ik heb grote matchen gespeeld in mijn carrière, maar die tegen Brazilië staat in mijn top drie. Alles wat ik wilde doen, deed ik. Alles wat ik probeerde, lukte.” In een interview aan RTBF  blikte Eden Hazard andermaal terug op het WK in Rusland. De immer goedlachse balgoochelaar van Chelsea, die de Zilveren Bal van het toernooi in ontvangst mocht nemen, heeft naar eigen zeggen nergens spijt van. 

Alsof het gisteren was. Ook bij Eden Hazard zit de nagelbijter tegen Japan nog vers in het geheugen. “In mijn hele carrière kan ik me geen enkele match herinneren die zo gek was. We hadden wat geluk, maar dat kwam omdat we alles gaven. Het voelde een beetje miraculeus”, erkent hij. “Men zei: het is maar Japan. Het zal wel lukken. Toen we 2-0 in het krijt stonden, bekeek ik de klok – ik zag ons geen drie goals in dertig minuten maken. Die avond trapte ik tegen de paal, terwijl Romelu (Lukaku, red.) een grote kopkans miste. Het zou niet onze avond worden. En dan scoorde Vertonghen. Een doelpunt met een beetje geluk. Het was we nodig hadden. Toen die aansluitingstreffer viel, dachten we allemaal -met mezelf op kop- “we gaan deze match winnen.” Marouane (Fellaini, red.) maakte gelijk en bij het laatste doelpunt van Chadli ging Japan toch wat in de fout, want één van onze kwaliteiten is de tegenaanval.”

Photo News

Het gevolg was een kwartfinale tegen Brazilië. Kinderdroom voor Eden. “Brazilië blijft het land van het voetbal. Vroeger had je Ronaldo, Ronaldinho,… Vandaag zijn dat Neymar, Marcelo en enkele vrienden waarmee ik bij Chelsea speel. We voelden ons tegen hen niet kleiner, omdat we perfect wisten dat er kwaliteit in onze groep zat. We hadden er vertrouwen in na wat er tegen Japan gebeurde, overtuigd dat er niets ons kon overkomen. Roberto Martínez zette een tactiek op poten die ik persoonlijk nooit eerder zag. Het is de coach die de wedstrijd tegen Brazilië voor 95% won.” Waarna ook voormalig ploegmakker Thibaut Courtois lof krijgt. “Bij 2-1 deed hij een fabelachtige redding. Ik ben niet bang om te zeggen dat hij de beste keeper ter wereld is.”

Zelf toverde Hazard erop los die wedstrijd. “Ik heb grote matchen gespeeld in mijn carrière, maar die tegen Brazilië staat zeker in mijn top drie. Alles wat ik wilde doen, deed ik. Alles wat ik probeerde, lukte.”

AFP

Na de euforie volgde op 10 juni de ontgoocheling tegen Les Bleus. “We moeten geen spijt hebben, want we gaven alles. Frankrijk verdiende de overwinning uiteindelijk.” In de wedstrijd om de bronzen medaille tegen Engeland scoorde Hazard de 2-0, zijn derde en laatste treffer van het toernooi. “Ik denk dat we op het WK de allermooiste Eden Hazard aan het werk zagen. Over vier jaar is er opnieuw een wereldkampioenschap. Dan ben ik er 31. In Rusland haalde ik topniveau, dankzij het team en de coach. Alle ingrediënten waren aanwezig voor mij om er goed te presteren. Of ik nog beter kan? Dat zullen we in de toekomst zien. Na het WK had ik het gevoel dat ik het maximum gegeven had. Juist daarom heb ik nergens spijt van. Ook al wonnen we de trofee niet, toch heb ik het gevoel dat we wereldkampioen werden.”

AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sanne Vermeulen

  Hazard is de beste Belgische voetballer ooit, punt andere lijn

 • Roger Deprez

  In Zwitserland hebben we de zwakte van België gezien, spelers die de kwaliteit niet hebben stonden toch op het veld met het gekende resultaat.

 • RAY Robaye

  Dribbelaar met praktisch geen positief resultaat. Egoïst, arrogant en hypocriet dat is de kapitein van de Rode Duivels. Ben geen fan, heb al een A4 vol met aantekeningen ook van matchen met Chelsea, resultaat op 100 matchen haalt hij amper 44% van gelukte acties of assists.

 • Jerry Ceooceka

  Martinez is een tactische idioot, z'n keuze van kapitein is hier al een bewijs van. Personaliteiten zoals hazard hebben nul komma nul capaciteiten die hen geschikt maken als leider van een ploeg... Brazilië heeft zichzelf de nek omgewrongen door toedoen van egoïsten zoals neymar (hazard behoort trouwens tot dezelfde klasse als laatst genoemde)... Veel talent, weinig tot geen IQ.

 • Wendy Warens

  Ze hebben geluk gehad tegen Brazilië, het is geen schande om dat te bekennen want zonder de fout van Brazilië zouden ze het niet zo gemakkelijk hebben gehad. Tegen Japan ook, geluk op het juiste moment zodat ze terug hebben gevochten, zonder die kopbal waren ze eruit geweest.