"Rechterhand Platini vertrekt bij UEFA"

AFP
In de week dat UEFA-baas Michel Platini door de Zwitserse autoriteiten werd ondervraagd naar omkoping en corruptie binnen de FIFA-top, zou zijn belangrijkste adviseur bij de Europese voetbalbond vertrekken. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Kevin Lamour, hoofd van het presidentiële UEFA-kantoor, zou maandag zijn collega's hebben verteld weg te gaan bij de Europese voetbalbond. Lamour zou hebben benadrukt te vertrekken vanwege 'persoonlijke omstandigheden'. Volgens UEFA-woordvoerder Pedro Pinto staat het helemaal niet vast dat Lamour weggaat. "Hij neemt voor onbepaalde tijd verlof'', klinkt het. 

Lamour begeleidde Michel Platini bij de meeste buitenlandse reizen. Platini raakte in opspraak door een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro aan hem in 2011. De Franse ex-international, een belangrijke kandidaat om Sepp Blatter bij de volgende FIFA-verkiezing in februari 2016 op te volgen, claimt dat hij dat bedrag zou hebben ontvangen voor verrichte werkzaamheden als diens persoonlijke adviseur tussen 1999 en 2002.

Ondertussen stijgt ook de druk op Platini zienderogen. Reinhard Rauball, voorzitter van de Bundesliga, wil snel uitleg van de Fransman. "Wat hij ons tot nu toe heeft verteld, is gewoonweg niet voldoende."