'Piqué schoft. Trap het hier af!: spelers Spaanse nationale ploeg staken uit de hand gelopen training al snel

rv
De training van de Spaanse nationale ploeg is maandagavond vervroegd stopgezet omdat fans maar bleven schelden en jouwen richting Gerard Piqué. De verdediger van FC Barcelona toonde zich een fel voorstander van het referendum van zondag over onafhankelijkheid van Catalonië.

Al voor aanvang van de training in Las Rozas, even buiten Madrid, hielden fans spandoeken met teksten als 'Piqué je maakt me ziek', 'Piqué, klootzak - Spanje is je land' of 'Piqué trap het hier af' omhoog. Andere supporters reageerden daarop door te scanderen dat er vrijheid van meningsuiting is in Spanje. Dat lokte dan weer reacties uit van mensen die 'Lang leve de Guardia Civil' riepen, refererend aan de Spaanse politie die zondag hard ingreep om de stembusgang te voorkomen. De Guardia Civil kwam ook in Las Rozas tussenbeide en nam enkele spandoeken in beslag. Kortom, de aanwezigheid van de Catalaan Piqué bij de Spaanse nationale ploeg zorgt voor veel controverse.

photo_news

Toen Piqué het trainingsveld opstapte, ging het protest crescendo. Wanneer hij vervolgens aan de bal kwam, werd er telkens 'buiten', 'buiten' gescandeerd. De spelers besloten dan maar na welgeteld 23 minuten een einde te maken aan de training en stapten weer naar binnen. Piqué moest dat doen onder politiebegeleiding, terwijl er vanalles naar hem werd gegooid.

Spanje bereidt zich voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Albanië en Israël en kan het WK in Rusland nog nauwelijks ontlopen. Piqué, die met 'La Furia Roja' een keer wereldkampioen werd (Zuid-Afrika 2010) en een keer Europees kampioen (Polen/Oekraïne 2012), speelde zondag met FC Barcelona achter gesloten deuren tegen Las Palmas (3-0), nadat de Catalaanse club tevergeefs had gevraagd aan de Spaanse bond om de wedstrijd uit te stellen. Na afloop had de 91-voudig Spaans international moeite zijn tranen te bedwingen. "Het was een hele moeilijke wedstrijd, de slechtste ervaring uit mijn carrière", zei een zwaar geëmotioneerde Piqué na de wedstrijd.

Op de training samen met Jordi Alba, zijn ploegmaat bij Barcelona.
epa Op de training samen met Jordi Alba, zijn ploegmaat bij Barcelona.

"We hebben onder Franco lang niet kunnen stemmen in dit land, dus moeten we het stemrecht verdedigen. Ik voel me Catalaan, en vandaag ben ik trotser dan ooit op de Catalanen." Piqué zei verder dat zijn Catalaanse sympathieën wel degelijk te combineren zijn met het voetballen voor de Spaanse nationale ploeg. "Volgens mij kan ik gewoon doorgaan. Ik denk dat er velen in de selectie totaal niet akkoord zijn met wat er vandaag gebeurt, maar als de bondscoach of iemand anders een probleem met mij heeft, heb ik er geen moeite mee een stap opzij te zetten."

Toch ook nog een voorstander van Piqué in Las Rozas: 'Piqué ik hou van jou'.
photo_news Toch ook nog een voorstander van Piqué in Las Rozas: 'Piqué ik hou van jou'.
Piqué komt met Pedro aan in Las Rozas.
epa Piqué komt met Pedro aan in Las Rozas.57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anselmo Rodriguez

  als 't met geld te maken heeft dan maken we een uitzondering en spelen we voor de Spaanse Nationale Ploeg. Das gewoon profiteren van alles zolang dat em er profijt uit haalt. Tweezak! Uit de nationale ploeg moet hij!

 • VICTOR Cautaerts Victor

  Waarom kan in Catalonie niet wat in Baskenland en Navaro wel kan, omdat het de melkkoe van Spanje is geworden zoals Vlaanderen de melkkoe van Wallonië is. Een grondwet kan men altijd aanpassen en is niet altijd wat de bevolking wil. Victor Cautaerts

 • Gino D.

  Een democratie geldt voor een heel land, danny meulders. En democratische beslissingen worden genomen in het parlement waarin iedereen zijn stem heeft. Als een minderheid zicht beroept op een lokale meerderheid - die er in dit geval zelfs niet is - dan heb je geen democratie meer maar anarchie.

 • danny meulders

  als je natuurlijk alles verbied en het maar netjes in de grondwet zet, dan heb je alles in de hand en zit je Niet meer in een Democratie maar in een soort Noord Korea ! en kun je alles goed praten met de woorden : Het is de wet en in dit land gaan wij ook deze weg op , al wat eerst was is nu Niet meer en voor je het weet is het weer veranderd, het hangt er gewoon vanaf welke bekwame geesten het op dat moment te vertellen hebben in ons land

 • roisine

  pique komt er voor uit dat hij een voorstander is van een onafhankelijke catalonie, dan moet hij niet meer voor spanje uitkomen he. wat de garde civile daar uitgestoken heeft in catalonie grenst aan het ongelofelijke. en dat is europa. zo een toestanden kunnen een soort balkanoorlog uitlokken. overal oorlog, het is triestig op deze wereld gesteld, we moeten kunnen samenleven met elkaar.