Exclusief voor abonnees

“In hockey of basket zie je dit niet”: waarom Kompany uitgejouwd wordt door fans die hem bij Duivels toejuichen

BELGA
Fans van Racing Genk juichten om de blessure van Vincent Kompany. Dezelfde mensen zingen hem toe als Rode Duivel. Waarom zien zij hem graag falen? 

Jan Vlap, de vader van Anderlecht-nieuwkomer Michel, reist elke week naar België om zijn zoon aan het werk te zien. Ook naar uitwedstrijden – om de stadions te leren kennen. Papa Vlap zal zijn verplaatsing naar Genk vooral herinneren omwille van de fans die begonnen te juichen nadat Vincent Kompany geblesseerd was uitgevallen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Omdat voetbal al lang geen ...sport meer is ! Alleen nog business en geld eh ! En hockey en basket kunt ge niet vergelijken met voetbal ...

 • Johan Swinnen

  Hij wordt gewoon teveel opgewaardeerd. Heeft bij de KBVB eens te meer, onder andere met portretrechten, zijn eigen zakken gevuld, net zoals zijn vader in een sociale woning leefde. Dus respect ? Komt van 2 kanten !

 • Ilse Verlinden

  Dit is echt geen Vlaams of Belgisch fenomeen, dat gebeurt in Europa overal. Iemand durft hier zelfs Griekenland als goed voorbeeld aan te halen. Echt? Waar toppers regelmatig stilgelegd en stopgezet moeten worden en waar tijdens de bekerfinale maar 1000 mensen worden toegelaten uit vrees voor rellen?

 • joan vliegen

  Kompany is een kwetsbare voetballer . Een leider ja, een baas minder. Daar is hij te goed voor maar ik gun het hem . Zullen zien later zeker ?

 • Michel Mahy

  Ik ga al jaren niet meer naar de voetbal omwille van het onsportive gedrag van de zogenaamde supporters. Dit heeft niks meer met sport te doen...een heleboel fans veranderen in onbeschofte kuddedieren wanneer ze in het stadion zijn.