Exclusief voor abonnees

“In hockey of basket zie je dit niet”: waarom Kompany uitgejouwd wordt door fans die hem bij Duivels toejuichen

BELGA
Fans van Racing Genk juichten om de blessure van Vincent Kompany. Dezelfde mensen zingen hem toe als Rode Duivel. Waarom zien zij hem graag falen? 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jan Vlap, de vader van Anderlecht-nieuwkomer Michel, reist elke week naar België om zijn zoon aan het werk te zien. Ook naar uitwedstrijden – om de stadions te leren kennen. Papa Vlap zal zijn verplaatsing naar Genk vooral herinneren omwille van de fans die begonnen te juichen nadat Vincent Kompany geblesseerd was uitgevallen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
70 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Omdat voetbal al lang geen ...sport meer is ! Alleen nog business en geld eh ! En hockey en basket kunt ge niet vergelijken met voetbal ...

 • Johan Swinnen

  Hij wordt gewoon teveel opgewaardeerd. Heeft bij de KBVB eens te meer, onder andere met portretrechten, zijn eigen zakken gevuld, net zoals zijn vader in een sociale woning leefde. Dus respect ? Komt van 2 kanten !

 • Ilse Verlinden

  Dit is echt geen Vlaams of Belgisch fenomeen, dat gebeurt in Europa overal. Iemand durft hier zelfs Griekenland als goed voorbeeld aan te halen. Echt? Waar toppers regelmatig stilgelegd en stopgezet moeten worden en waar tijdens de bekerfinale maar 1000 mensen worden toegelaten uit vrees voor rellen?

 • joan vliegen

  Kompany is een kwetsbare voetballer . Een leider ja, een baas minder. Daar is hij te goed voor maar ik gun het hem . Zullen zien later zeker ?

 • Michel Mahy

  Ik ga al jaren niet meer naar de voetbal omwille van het onsportive gedrag van de zogenaamde supporters. Dit heeft niks meer met sport te doen...een heleboel fans veranderen in onbeschofte kuddedieren wanneer ze in het stadion zijn.