"Franse aanvaller Cissé chanteert Valbuena met sekstape"

Djibril Cissé (l) en Mathieu Valbuena (r)
afp Djibril Cissé (l) en Mathieu Valbuena (r)
Het Franse voetbal staat in rep en roer. Gewezen international Djibril Cissé (34) werd samen met drie kompanen opgepakt in een afpersingszaak met international Mathieu Valbuena (31) als slachtoffer. Directe aanleiding is een seksvideo waarin de middenvelder van Lyon zou figureren.

Het viertal zou vanochtend in voorlopige hechtenis zijn genomen op last van het gerecht in Versailles, ze zouden Valbuena hebben gechanteerd met een sekstape. Cissé en Valbuena waren tussen 2006 en 2008 ploegmaats bij Olympique Marseille en bij 'Les Bleus'. De flamboyante Cissé, een ex-speler van onder meer Liverpool en Lazio die nu zonder club zit, wordt volgens Franse media echter niet beschouwd als de spilfiguur van de zaak.

Cissé verschijnt de laatste weken meer in de media door zijn opvallende activiteiten naast het voetbalveld. Zo nam hij in het verleden al deel aan het dansprogramma 'Dancing with the stars' op de Franse zender TF1. Ook in het nieuwe seizoen, dat over een maand start, zal hij te zien zijn. Het was trouwens tijdens de opnames van dit programma dat hij werd meegenomen voor verhoor.

Toch gaf hij onlangs aan nog niet gestopt te zijn met voetballen en graag bij een nieuwe club aan de slag te willen gaan.