“Dit is walgelijk”: Russische ex-international mept referee ziekenhuis in

D
Twitter Artur Petrosyan D
De 57-voudige Russische international Roman Shirokov (39) heeft zich van zijn allerkleinste kant laten zien. Tijdens een vriendschappelijk toernooi op amateurniveau sloeg de aanvoerder van het EK 2016 na een in zijn ogen onterechte rode kaart de scheidsrechter het ziekenhuis in. 

Roman Shirokov is een grote naam in het Russische voetbal. Wel 57 caps, 13 goals en aanvoerder op EURO 2016. Ook in clubverband oogstte hij met drie Russische titels en één UEFA Cup-beker veel lof. Tussen 2008 en 2014 speelde hij bij Zenit Sint-Petersburg, hij was er ploegmaat van Nicolas Lombaerts en Axel Witsel. 

Maar die roem heeft nu een flinke knauw gekregen. Shirokov ging vier jaar geleden op pensioen, verdient nu de kost als analist bij MatchTV een deed in die hoedanigheid mee aan een vriendschappelijk toernooi op amateurniveau. Een plezierig tussendoortje, zou je denken, ware het niet dat de 39-jarige middenvelder volledig over de rooie ging toen scheidsrechter Nikita Danchenko hem trakteerde op een rode kaart. Shirokov reageerde met een vuistslag, de ref zeeg neer op de grond. Nadien deelde de voetballer ook nog enkele schoppen in de maag uit. 

Tegenstanders sprongen op Shirokov en trokken hem weg, waarna het medische personeel kwam aangerend en een ambulance werd opgebeld. Danchenko werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Daar kwamen enkele kneuzingen in het gezicht en een gescheurde wenkbrauw aan het licht. “Dit zijn moeilijke momenten voor mezelf en mijn familie”, schreef de referee achteraf op Instagram. Na een behandeling van ruim vier uur mocht hij naar huis. “Het gaat gezien de omstandigheden goed. Ik ben iedereen dankbaar voor de steunbetuigingen.” 

“Onaanvaardbaar”

Shirokov kon niet anders dan zijn verontschuldigingen aanbieden. “Ik zeg sorry tegen Nikita voor mijn ongehoord gedrag. Dat ik geen penalty kreeg en vervolgens een rode kaart kreeg, had nooit een reden mogen zijn voor dit gedrag. Ik hoop dat hij snel herstelt en wil me ook excuseren tegenover de organisatie en MatchTV.” 

De organisator van het toernooi is alvast geschokt. “Dit is walgelijk, onaanvaardbaar, verschrikkelijk. Hoe vreemd is dit gedrag? Vele mensen zagen dit live”, aldus German Popkov. Het is afwachten of Shirokov strafrechtelijk zal vervolgd worden. 

Roman Shirokov.
epa Roman Shirokov.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Deprez

    Doet wat ge wil maar blijft van de ref af, maakt hem uit voor vuile vis als hij zijn dag niet heeft maar zeker nooit handtastelijk want dat is er ver over.