"Dat de UEFA de stekker eruit trekt, betekent niet dat het stadion er sowieso niet komt"

Gerard Linard en Koen De Brabander.
BELGA Gerard Linard en Koen De Brabander.
Geen Euro 2020 in België dus en dat ontgoochelt ook de KBVB mateloos. Voorzitter Linard en Koen De Brabander, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, spreken hun teleurstelling uit. "Dit is een desillusie."

"Ik geloofde er echt in", reageert bondsvoorzitter Linard. "Dit heeft veel negatieve gevolgen voor ons imago. Als bond, als hoofdstad van Europa, als land. Zelfs al is de KBVB niet verantwoordelijk voor deze beslissing, toch voelen we dat we veel krediet kwijt zijn in het voetbal en dat zowel bij de FIFA als de UEFA. Dat is erg."

Koen De Brabander begrijpt de keuze van de UEFA: "We hebben begrip voor de UEFA. Ze hebben de vooropgestelde termijnen al twee keer verlengd. Hun geduld was nu echt op. Ik wil niet met de vinger beginnen wijzen over wie schuldig is. Het feit dat de UEFA de stekker eruit trekt, wil ook niet zeggen dat het stadion er sowieso niet komt. Het vergunningsdossier loopt nog." 

"In januari, bij de uitspraak over de omgevingsvergunning door de Vlaamse regering, kunnen we pas meer zeggen. Maar ik herhaal: onze nationale ploeg heeft een stadion nodig met een capaciteit van 40.000 of meer plaatsen. Als bond hebben we niet de middelen om daarin te investeren, dus zijn we afhankelijk van de overheid en de privé-investeerders."

BELGA18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc ledure

  Dat het stadion er komt???? Ja dat kan voor den Anderlecht ja.

 • ritzen emmanuel

  Aan de bond zelf " spring nooit verder dan je stok is "

 • Pier Aspe

  @Luc, slaap maar verder, waarom hebben ze indertijd Renault gesloten denkt ge ? Omdat we een apenland zijn die 20 jaar achterop leven.....en wat het stadion betreft , wordt er nu op de heysel meer matchen gespeeld ? De UEFA heeft gelijk, hier kunnen ze niks, zelf nog geen nationaal MODERN stadion bouwen....maar misschien was er te weinig geld mee te verdienen om de heren hun zakken te vullen.En let op mijn woorden......nu komt het stadion er zeker de UEFA heeft de heren wakker gemaakt.

 • LUC VAN DER VEKEN

  Binnen een paar jaar krijgen die azijnpissers rond Zaventem hun doel: luchthaven dicht. Grond groot genoeg voor 5 stadions en oefenpleinen en accommodatie. Maar waar moet het geld vandaan komen? En de kans is verkeken: de Renault parking (Vilvoorde) was groot genoeg om dit project daar neer te poten.

 • LUC VAN DER VEKEN

  #Pier Aspe, nee mijne man, ik ben gene azijnpisser, gezond verstand moet je gebruiken. Dit stadion is compleet overbodig. Voor 4 matchkes te spelen "misschien uitverkocht" en dan? Ik hoop dat de Vlaamse Regering woord houd : Géén verkoop van gronden. Duitsland en Nederland hebben ook géén eigen stadion, maar wat die landen WEL hebben is: Méér pensioen dan wij hier in België.