Het nieuwe olympisch stadion van Tokio met op de voorgrond twee mensen met een mondkapje.
Volledig scherm
Het nieuwe olympisch stadion van Tokio met op de voorgrond twee mensen met een mondkapje. © AFP

Viroloog betwijfelt of Olympische Spelen in Japan wel doorgaan: “Het zal erom spannen”

Alle geruststellende geluiden vanuit Japan en het Internationaal Olympisch Comité ten spijt, is het helemaal niet gezegd dat de Olympische Spelen in Tokio ‘gewoon’ doorgaan. Dat stelt viroloog Marion Koopmans, die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bijstaat in de aanpak van het Corona-virus.

14 reacties

 • Lieve Van Tallo

  2 jaar geleden
  Veel die nog altijd het virus minimaliseren, wacht tot het hier uitbreekt. Het zal op korte tijd veel doden met zich meebrengen zowel Jong en oud. Dit kun je niet met gewone griep vergelijken. Hiervoor hebben ze geen medicijnen. Bij pandemie zal 70% van de bevolking op korte tijd sterven op wereldschaal. Maar mag niet gezegd worden uit vrees voor chaos.
 • David Borreman

  2 jaar geleden
  Allemaal los van de olympische spelen ....er zijn nu toch ook dagelijks duizenden vluchten binnen azie en naar europa en rond de wereld ....is er dan zo groot verschil?...china...japan..singapore..hong kong...zijn allemaal risico landen aan het komen...ze doen alsof het allemaal niets meer is..
 • JOris VVlaenderen

  2 jaar geleden
  natuurlijk gaat dat door! omwille van een media hype ga je al dat geld toch niet laten liggen zeker!
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Vorige week was er al de melding op een buitenlandse nieuwszender - met Japans beeldmateriaal over de OS - dat het zeer hoogstwaarschijnlijk niet doorgaat om elk risico in te dijken. Japan gaf te kennen dat ze niet de capaciteit hebben om de OS in goede banen te leiden en de Corona crisis te bedwingen, en vreest een pandemie in Japan met wereldwijde verspreiding, dankzij de OS.
 • ronny cockuyt

  2 jaar geleden
  De chinezen zullen de wereld wel van alles wijsmaken,dat bvb bijna iedereen genezen is,de virus bedwongen enz,de spelen zullen er komen,ten koste van alles, Nu moesten ze wel uit hun schulp komen door de omvang van de ziekte,maar normaal wordt alles daar doodgezwegen,bijna niemand durft daar zijn mond open doen.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).