Jonas Vingegaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Vingegaard. © Photonews/Instagram

Vier jaar geleden nog op de visveiling en een gele trui met een uitzonderlijk hart: wie is ‘The Fisherman’ Jonas Vingegaard?

Tour de FranceWie Tadej Pogacar op drie minuten rijdt, kan iets op een fiets. Jonas Vingegaard (24) heeft op de Col du Granon de Tour de France op z'n kop gezet en start morgen in het geel. Wie is die jonge Deen van Jumbo-Visma, nu afgetekend favoriet voor Tourwinst? “Hij focust zich volledig op zijn sport. Geen gedoe voor hem.”

3 reacties

 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Vandaag win je en ben je een held morgen verlies je en ze boren je de grond in
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Met 4 man betekenen ze meer in de ronde dan andere ploegen die nog voltallig zijn, Wout is niet alleen een goed renner maar ook een goed teamleider, die kunnen de ronde rijden zonder ploegdirecteur als ze het mogen of willen, prachtig team met eindelijk kansen voor nieuwkomers, Roglic is een goed renner maar zal toch een beetje ruimte moeten laten aan zijn jonge opvolgers, de 4 die overblijven zijn de beste en ik denk dat Jumbo nooit had gedacht dat ze nog iets in deze ronde konden doen.
 • Peter John Vermeersch

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat Jonas iets kan doen richting Pogacar. Het is nu al een mooi verhaal voor hem. Natuurlijk ondersteunen WVA, Kuss e.a. hem. Maar wat hij laat zien is formidabel Samen met Jumbo Visma, nadat Roglic uit de Tdf is gestapt