Vercauteren: "Club Brugge komt te vroeg voor Vanden Borre"

Photo News

Hans Vanaken of Ruud Vormer moet geen schrik krijgen - voor zover dat het geval was. Volgens Frank Vercauteren is het uitgesloten dat Anthony Vanden Borre (32) tegen Club Brugge al zal meevoetballen met RSCA. "Club komt zeker te vroeg voor Anthony", aldus Vercauteren, die wel vertelde dat de rechtsachter vandaag speelminuten zal maken in San Pedro del Pinatar. Anderlecht werkt er twee oefenwedstrijden af: om 11 uur tegen Lugano en om 18 uur tegen Livingston. "Als we Anthony meegenomen hebben, betekent dat dat hij minstens een deel kan spelen. Nadien zien we wel wat de volgende stap wordt."

Niet opblazen

Vercauteren wil van Vanden Borre allerminst een langetermijnproject maken. "Het doel is niet om binnen drie maanden op hem te rekenen", klinkt het. "Het moet vroeger. Het is niet de bedoeling zaken uit te stellen. Anthony maakt een goeie indruk, laat ons hem niet opblazen." Anderlecht plant de komende weken extra vriendschappelijke duels om Vanden Borre, net als jongens als Zakaria Bakkali trouwens, ritme te laten opdoen. Anderlecht gelooft oprecht dat Vanden Borre snel een meerwaarde kan betekenen. Het brengt momenteel de hele papierwinkel in orde.

Tot slot had Vercauteren het kort over de topper tegen Club. "We hebben de mogelijkheden om het hen moeilijk, zelfs heel moeilijk te maken. We beseffen natuurlijk dat het een match is tegen de beste ploeg van België. Maar dat wil niet zeggen dat we die beschouwen als verloren." (PJC)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Loockx

  Een gedoodverfde Anderlecht supporter legt mij gisteren uit dat ze Vanden Borre nodig hebben want dat ze geen backs hebben momenteel. Beste back die Anderlecht ooit gehad heeft naar het schijnt. De hoop laait alweer hoog op. Ik verwacht wel dat ze het iets beter gaan doen dit jaar, met Club, Cercle, Moeskroen Gent en Mechelen zie ik ze 10 op 15 halen. Vrij goed maar te weinig voor play off 1.

 • Davy Van Laecke

  Wat een geruststelling voor club. Jawadde.

 • Pol Van Gils

  Ik stel mij hier vragen bij, dat moet leuk zijn voor de eigen jeugd aan de kant geschoven worden door zo een raar geval.

 • Marc LInden

  onvoorstelbaar dat ze deze hebben gehaald.onkunde op topniveau