Vanthourenhout zwaar ontgoocheld: "Veldrijden blijft onderschatte sport"

Michael Vanthourenhout (midden) pakte in het Tsjechische Tabor goud op het WK veldrijden voor beloften.
BELGA Michael Vanthourenhout (midden) pakte in het Tsjechische Tabor goud op het WK veldrijden voor beloften.
De nominaties zijn bekend voor het nieuwe Sportgala en uiteraard blijven er dan weer enkele hoopvolle atleten ontgoocheld achter. Niet in het minst Michael Vanthourenhout. De 21-jarige veldrijder had op zijn minst een selectie verwacht voor de trofee Belofte van het Jaar, maar die bleef uiteindelijk uit. Wielrenner Tiesj Benoot, taekwondoka Si Mohamed Ketbi en voetballer Youri Tielemans gingen met de drie felbegeerde plaatsen lopen.

Michael Vanthourenhout sleepte in het Tsjechische Tabor nochtans de wereldtitel in de wacht bij de beloften en zat stilletjes te hopen op een individuele erkenning. Op Twitter ventileerde hij dan ook zijn mening. "Als wereldkampioen niet genomineerd voor Belofte van het Jaar. Veldrijden blijft een onderschatte sport.. Jammer", klonk het.

Ook Dieter, de broer van de 21-jarige Michael, wilde even wat kwijt. "Lijkt misschien de normaalste zaak van de wereld om als Belg wereldkampioen te worden in het veldrijden." Wout van Aert trok de lijn zelfs door naar andere verkiezingen. "Als wereldkampioen bij de beloften kom je er zelfs in wielerverkiezingen niet aan te pas."