Van Aert wint ei zo na vierde keer op de weg, Veranda's Willems oppermachtig in Rad am Ring

TDW
Op en rond de Nürburgring werd vandaag in Duitsland de Rad am Ring afgewerkt. De Belgische formatie Veranda's Willems-Crelan maakte het mooie weer. De Nederlander Huub Duijn won voor Wout van Aert. Stijn Devolder maakte het feestje compleet met een vierde plaats.

Met 141,2 kilometer en ruim 3.000 hoogtemeters is de Rad am Ring niet de langste, maar wel een vrij pittige eendagskoers. Acht renners kleurden de vroege vlucht. Sebastian Baldauf (Voralberg) hield het langst vol, maar werd in volle finale overspoeld door het viertal Huub Duijn, Wout van Aert, Stijn Devolder en Dimitri Peyskens (WB-Veranclassic-Aqua Protect).

Het kwartet hield stand tot aan de meet en het was Duijn die uiteindelijk won met vier seconden voorsprong op Van Aert. Peyskens einidigde op plek drie. Voor Veranda's Willems-Crelan is het de vierde zege van het seizoen nadat Van Aert eerder al de beste was in de Ronde van Limburg, Ride Bruges en de GP Pino Cerami.


De uitslag van Rad am Ring:

1. Huub Duijn (Ned/Veranda's Willems-Crelan) 141,2 kilometer in 3u27'58" 

2. Wout van Aert 0:04

3. Dimitri Peyskens 0:07

4. Stijn Devolder 0:33; 5. Ivan Savitckii (Rus) 0:53; 6. Peter Schulting (Ned) 0:59; 7. Robert Partridge (GBr) 1:02; 8. Jesper Schultz (Den) 1:03; 9. Rory Townsend (GBr) 1:08; 10. Gian Friesecke (Zwi) ... 16. Sébastien Delfosse 1:09; 17. Julien Stassen; 37. Olivier Pardini 4:13

Van Aert won eerder op het seizoen al in de GP Pino Cerami.
belga Van Aert won eerder op het seizoen al in de GP Pino Cerami.