Val houdt Igor Decraene niet van tijdrittitel bij junioren

BELGA
Wereldkampioen Igor Decraene heeft in Hooglede-Gits zoals verwacht zijn Belgische titel tijdrijden bij de junioren verlengd.

Na een val in de aanvangsfase verloor Decraene wel wat tijd, maar in de tweede wedstrijdhelft maakte hij zijn achterstand goed. Hij had na 29,6 km uiteindelijk elf seconden voorsprong op Martin Palm en 29 op Senne Leysen.

"Na een dalende strook kwam ik met iets te veel snelheid aan een rotonde, waardoor de tube van mijn wiel sloeg", aldus Decraene. "Gelukkig had ik geen lichamelijke schade, maar ik moest wel mijn reservefiets nemen. Heel even was ik wat in paniek, maar al snel had ik mijn gedachten weer op een rijtje. Vorige week had ik nog een tijdrit gewonnen met een halve minuut voorsprong, zodat ik in principe nog wat marge moest hebben. Ik zat weliswaar iets minder op mijn gemak en in de bochten nam ik ook geen risico's meer, maar ik wist ook dat er voldoende rechte stukken waren om het verschil te maken."

Ook Jesse Vandenbulcke (vrouwen junioren), Sasha Weemaes (nieuwelingen), Nathalie Bex (meisjes nieuwelingen) en Luca De Meester (aspiranten 14 jaar) veroverden een nationale driekleur.