Sambi Lokonga
Volledig scherm
Sambi Lokonga © Photo News

Uit internationaal onderzoek over jeugdopleiding: Standard levert aan in de breedte, Anderlecht op kwaliteit

Van alle spelers die momenteel actief zijn in 31 onderzochte Europese competities, doorliepen de meesten ooit de trainingen bij Ajax. Standard is de eerste Belgische club op de ranglijst, maar als alleen gekeken wordt naar de grote competities, scoort Anderlecht het best.

12 reacties

 • Rudy Claes

  1 jaar geleden
  Speelt allemaal gene rol. Kampioen spelen dat is belangrijker. Hoeveel jeugd van Manchester city zit er in de eerste ploeg ? Ge kunt ze op ene vinger tellen.
 • Eric Bex

  1 jaar geleden
  Tielemans en Lukaku gooien momenteel internationaal hoge ogen maar Lukaku is vooral gevormd bij Boom en Lierse. Is dat zo fantastisch? Pakweg Courtois, De Bruyne en Carrasco komen uit de jeugdopleiding van Genk. Dat zijn toch nog andere kleppers dan onze Yuri.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Toptalenten ...🙄...? Een grap zeker ...
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Ajax en Anderlecht leiden jeugd op terwijl anderen beloftes aankopen. Lissabon is een verrassing, ik verwachte eerder Benfica.
 • jozef van riel

  1 jaar geleden
  Met 5 wedstrijden aan de aftrap op 9 denkt de Arsenal trainer er wel anders over hé Piet!
 1. “Van Aert en Van der Poel zagen er niet eens vermoeid uit”: ook Lance Armstrong raakt niet uitgepraat na tweestrijd in Hoogerheide
  Play
  9

  “Van Aert en Van der Poel zagen er niet eens vermoeid uit”: ook Lance Armstrong raakt niet uitgepraat na tweestrijd in Hoogerhei­de

  Genieten was het zondagnamiddag van het duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ook voormalig wielrenner Lance Armstrong genoot met volle teugen. Samen met onder meer zijn ex-ploegleider Johan Bruyneel en ex-ploegmakker Georges Hincapie praatte hij in zijn podcast ‘The Move’ na over het WK in Hoogerheide. “De sterren maken de show.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.