Toon Aerts won de Kuilcross in Zonhoven.
Volledig scherm
Toon Aerts won de Kuilcross in Zonhoven. © Photo News

Toon Aerts blijft de Koning van de Kuil: dubbelslag voor Baloise-Trek na spannende strijd in het zand

VeldrijdenToon Aerts heeft de Wereldbekercross in Zonhoven gewonnen. De renner van Baloise-Trek kende een moeilijk middenrif, maar haalde in de voorlaatste ronde verschroeiend uit. Lars van der Haar zorgde voor een dubbelslag. Wereldbekerleider Eli Iserbyt werd derde.

7 reacties

 • Roger Lambregts

  1 jaar geleden
  Toon, geweldige prestatie , hopelijk blijft het zo duren.
 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  Cyclocross blijft toch een prachtige sport, hopelijk ooit mondiaal.
 • Jonah Kemps

  1 jaar geleden
  In de prestaties van Sweeck is toch ook geen enkele lijn te trekken. Buiten het BK in Antwerpen heeft die nog nooit een deftige cross gewonnen op een parcours met veel zand (als ik de commentatoren mag geloven toch de zand specialist). Ik denk dat die zichzelf teveel druk oplegt voor die wedstrijden.
 • guy raeymakers

  1 jaar geleden
  Cross is niet hetzelfde zonder de drie grote toppers WVA MVDP en Pidcock
 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  Heeft lang in het wiel kunnen zitten , terwijl vooral Iserbyt de koers hard maakte en pas in de laatste ronde kon hij profiteren van de vermoeidheid bij de beteren . Maar net zoals bij Pauwels Sauzen het geval is , zie je duidelijk dat Toon , als kopman zijnde , geen hulp krijgt van Lars en die zelfs versnelt als hij ziet dat Toon het tempo niet aan kan . Wat een mentaliteit als ploeggenoten al tegen elkaar rijden en elkaar de zege niet gunnen .
 1. Standard voorlopig naast AA Gent nadat het zege in blessuretijd verspeelt op Cercle Brugge
  Jupiler Pro League
  2

  Standard voorlopig naast AA Gent nadat het zege in blessure­tijd verspeelt op Cercle Brugge

  In een sensationele slotfase kon Cercle Brugge tegen Standard nog gelijkmaken, nadat het een kwartier eerder vanop elf meter op achterstand was geplaatst na een VAR-interventie. De VAR had eerder een goal van Standard afgekeurd voor buitenspel en eiste dus een hoofdrol op, maar dit keer waren de beslissingen vanuit Tubeke volkomen terecht. Standard komt door de puntendeling voorlopig naast AA Gent op de vijfde plaats, Cercle heeft nu evenveel punten (maar een zege minder) dan nummer zeven Westerlo.