Zwemmer die Phelps klopte met wildvreemd meisje naar schoolbal

Chad Le Clos ontving tussendoor nog een cheque voor zijn medailles.
GETTY Chad Le Clos ontving tussendoor nog een cheque voor zijn medailles.
De olympische kampioen op de 200 meter vlinderslag Chad Le Clos is enorm populair in eigen land. De zwemmer maakte bij zijn thuiskomst een meisje dolblij door toe te stemmen om met haar naar het schoolbal te gaan.

De ouders van de 17-jarige Melanie Olhaus zullen hun dochter maar al te graag zien thuiskomen met Chad Le Clos. De zwemmer die Michael Phelps klopte op de 200 meter vlinderslag was nog maar net geland of hij veroverde al volop meisjesharten. Dinsdag kwam Le Clos aan op de internationale luchthaven van Zuid-Afrika en Melanie was van de partij.

Wenen en bibberen
De blonde studente van de Glenvista Hogeschool had speciaal voor Chad een poster meegebracht. Daarop stond geschreven: 'Chad, wil jij mijn date voor het schoolbal zijn?" Samen met foto's van haar en de zwemmer terwijl ze alletwee de gouden medaille van Le Clos vasthouden. De olympiër zag het bord en stemde toe. "Ik begon te wenen en te bibberen over mijn ganse lichaam. Ik was enorm zenuwachtig", vertelde Melanie Olhaus die niet wist wat haar overkwam.

In het land
Het meisje beseft dat het de date van haar leven zal zijn. "ik had nog geen date voor het schoolbal en ik dacht waarom ook niet. Hij is zo knap." Maar kan Le Clos wel tijd vrijmaken voor de blondine? "Chad zei dat hij dan waarschijnlijk wel in het land zal zijn en hij ging proberen om het te halen", vertelt het tienermeisje die hem niet wil delen met de andere studentes. "Nee nee nee, hij is helemaal van mij."