Zweedse ref stopt met Facebooksite

Facebook / Mohammed Al-Hakim
De Zweedse voetbalscheidsrechter Mohammed Al-Hakim stopt met zijn Facebooksite. Dat zegt de arbiter op de site van de Zweedse voetbalbond SvFF. "Ik heb er echt geen tijd meer voor", zegt hij.

Al-Hakim geldt als een van de meest talentvolle scheidsrechters van Zweden. Twee weken geleden begon hij met de site op Facebook. Hij wilde meer begrip kweken voor arbiters en de beslissingen die ze tijdens wedstrijden nemen. "Ik geloof in openheid en wil een debat uitlokken over scheidsrechters", zei hij bij de lancering tegen de site Fotbollskanalen. Hij hoopte ook dat zijn site zou bijdragen aan het imago van het arbiterskorps in Zweden.

De Facebooksite trok veel belangstelling, zeker toen Al-Hakim het boetekleed aantrok en openhartig schreef over een foute beslissing die hij had genomen tijdens een competitieduel.

Al-Hakim stopt met het initiatief omdat hij tijd te kort komt om de site goed bij te houden. "k heb het gewoon te druk." Alle belangstelling voor zijn site vond de arbiter wel leuk. "Journalisten van over de hele wereld wilden mij spreken en ik heb veel goede reacties gekregen. Maar het kost gewoon te veel tijd om de site te onderhouden."

Mohammed Al-Hakim.
pro shots Mohammed Al-Hakim.