Zoon Ronaldinho maakt indruk bij Braziliaanse topclub, terwijl niemand weet wie hij écht is

Twitter
Het kind van een wereldster zijn, het heeft zo zijn voor- en nadelen. Joao Mendes, de 13 jaar oude zoon van voetballegende Ronaldinho, kan er over meepraten. De jonge knaap verborg tijdens een testperiode bij het Braziliaanse Cruzeiro zelfs zijn identiteit. 

Of ie later in de voetsporen van zijn vader zal treden, is nog koffiedik kijken. Maar dat Ronaldinho’s zoon een aardig potje kan voetballen, mag duidelijk zijn. In die mate dat hij gedurende de proefperiode bij de Braziliaanse topclub de scouts kon overtuigen. Dat terwijl niemand wist dat hij ‘het zoontje van’ bleek te zijn. (lees hieronder verder)

Op een eventueel contract moet Joao Mendes wel nog minimum een jaar wachten. Volgens de Braziliaanse voetbalfederatie kan men pas vanaf de leeftijd van 14 een profcontract ondertekenen. De beslissing ligt overigens niet alléén in handen van de club uit Belo Horizonte. Mama Janaina Natielle Mendes zal finaal de knoop doorhakken, zo beweert Braziliaanse media. (lees hieronder verder)

De intussen 38-jarige Ronaldinho kwam in eigen land uit voor Grêmio, Flamengo, Atlético Mineiro en Fluminense, maar maakte vooral furore in Europa - waar hij achtereenvolgens het shirt van PSG, Barcelona en AC Milan droeg. Daarnaast heeft hij 97 caps bij de Seleção op de teller. Eén ding staat vast: de torenhoge verwachtingen moet Joao Mendes erbij nemen. 

AP
AFP3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Kris Godderis

    Misschien is messi de allergrootste..

  • guilbert vannimmen

    Nog steeds grote fan van Ronaldinho, wat kon die voetballen. Hopelijk wordt zijn zoon goed begeleid.

  • Jean Emare

    Zijne pa.. de beste balvirtuoos aller tijden.. met voorsprong. Had alles: dribbel, vrije trap, snelheid en vista. En liet zich tenminste niet vallen à la Neymar.