Ga naar de mobiele website
^ Top

Zokora verkoopt racistische Emre trap in kroonjuwelen

Didier Zokora verdient tegenwoordig zijn boterham bij het Turkse Trabzonspor. Ruim drie weken geleden kreeg de ex-verdediger van Racing Genk "vuile neger" naar het hoofd geslingerd door Emre. De Turk van Fenerbahçe organiseerde nadien samen met zijn Nigeriaanse ploegmaat Yoseph Yobo (ex-Standard) een persconferentie, waarop hij zich verdedigde. "In het vuur van de strijd zeg je soms verkeerde dingen. Ik heb een dom woord gebruikt (...) Ik wil mij verontschuldigen voor mijn uitlatingen", klonk het.

Die excuses hebben echter weinig indruk gemaakt. Eergisteren stonden beide heren opnieuw tegenover elkaar en 'Maestro Zokora' had duidelijk nog een rekening openstaan. De Ivoriaan trapte Emre vol in de edele delen, een pijnlijke aanslag waar hij slechts geel voor kreeg. Ook het thuispubliek deed zijn duit in het zakje door flessen naar de gehate Turk te gooien. Allemaal tevergeefs, want Fenerbahçe zou uiteindelijk met een 1-3 zege aan de haal gaan.

Niet dat Emre zelf zo'n doetje is natuurlijk. Toen hij in 2007 nog voor Newcastle speelde, beledigde hij drie gekleurde spelers van Everton. Niet veel later verliet hij de Premier League.Meld een bug