Zo regelt Lindsey Vonn vergeten paspoort op luchthaven

Twitter
Een gewone sterveling zou daar schoon staan blinken als hij of zij op de luchthaven verschijnt zonder paspoort. De Amerikaanse skivedette Lindsey Vonn is geen gewone sterveling en zij loste het probleem met de douane op door handig haar bekendheid aan te wenden. Een selfie deed de rest.

Om van Salzburg naar het Bulgaarse Bansko (waar dit weekend een Wereldbekermanche skiën op het programma staat) te vliegen, trok Lindsey Vonn van haar Oostenrijkese stekje in Salzburg naar de Beierse hoofdstad München. Op de luchthaven van München stelde ze echter vast dat ze haar paspoort vergeten was. Dat lag nog in Salzburg.

Normaal gezien geraak je in zo'n situatie nooit op een vliegtuig. Tenzij je wereldberoemd bent natuurlijk. Lindsey Vonn legde alles haarfijn uit aan de douane en de agenten begrepen dat het om een noodgeval ging. Daarom bezorgden ze haar een noodpaspoort waarmee ze toch op het vliegtuig kon stappen. Op één voorwaarde: een selfie met de douane. Ook dat vormde uiteraard geen enkel probleem. En weg was ze!