Zlatan koopt "speciaal" paard in Nederland: "Dier ontmoet dier"

facebook Stal Geerink
Zlatan Ibrahimovic blijft verbazen: de geniale spits heeft deze week een paard gekocht... in het Nederlandse Achterhoek. "Dit paard is ook een tikkeltje speciaal."

De wereldberoemde voetballer plaatste zelf een bericht met foto op z'n Facebook-pagina, waarop hij ruim 26 miljoen volgers heeft. "Animal meets animal. Mijn nieuwe uitdaging: Grande Dieni", schreef de spits er op z'n Zlatans bij. De nieuwste aankoop van de voetbalmiljonair blijkt afkomstig van de Nederlandse Stal Geerink.

De broers Sander en Vincent runnen de stal en hadden geen idee welke bekendheid hun 'Dieni' kocht. "Zlatan? Ik heb de man nog nooit gezien, en zou 'm tot gisteren niet herkennen ook", stelt Sander Geerink nuchter. "Ik volg voetbal totaal niet en wist echt niet wie hij was, tot mensen me erop wezen. Nu heb ik het opgezocht en hij blijkt inderdaad wereldberoemd. End dat vinden we het eigenlijk best leuk."

Meteen een zege

Grande Dieni was slechts korte tijd onderdeel van de Geerink-stal. Een paar weken geleden kregen de broers het dier aangeboden voor de handel. Sander Geerink reed er vervolgens een concours mee in Kronenberg en won direct. Dat wakkerde de aandacht aan. Het dier is al opgehaald van het complex in de Achterhoek. Zlatan zelf liet zich daarbij niet zien.

Het is ook nog maar de vraag hoe vaak de 36-jarige Zweed zelf daadwerkelijk de merrie gaat berijden. Zlatan schrijft op Facebook weliswaar dat hij de 6-jarige Grande Dieni als nieuwe uitdaging ziet, volgens Geerink kocht hij het dier voor iemand anders. "Een amazone waarmee hij samenwerkt gaat er op rijden. Hij heeft het vooral voor haar gekocht." Hoeveel Zlatan heeft betaald voor de merrie is onbekend. "Daar doen wij nooit uitspraken over - gaat niemand wat aan", zegt Geerink. "Wat voor paard het is? Eentje met veel kwaliteiten en een tikkeltje speciaal. Met de juiste ruiter gaan we nog veel van dit paard horen", besluit hij.