Yanina Wickmayer opent eventlocatie in Hasselt

BELGA
Yanina Wickmayer denkt al aan haar toekomst naast de tenniswereld en opent daarom KAAI16, een eventlocatie die gebouwd werd in een voormalige meelfabriek aan de Scheepvaartkaai in Hasselt. "Dit is het begin van een tweede toekomst", vertelde Wickmayer deze namiddag tijdens de persvoorstelling. Vanavond vindt de officiële opening plaats in aanwezigheid van onder meer minister Steven Vandeput (N-VA). Op de voorstelling van haar nieuwe project had 'Wicky' het ook over "haar moeilijkste jaar ooit.'

"Na twaalf maanden plannen en bouwen is het klaar voor de opening. Op het gelijkvloers is er naast een restaurant ook een multifunctionele ruimte die plaatsbiedt aan 1.800 personen en onder meer gebruikt kan worden voor bedrijfsevenementen. Op de bovenverdieping zijn er open werkplekken en vaste kantoren, de gehuurd kunnen worden", legde Wickmayer het concept uit.

"Littekens op mijn ziel"
Vaak beginnen tennissters pas na hun profleven aan een tweede carrière, maar de nog steeds maar 25-jarige Wickmayer vond na enkele woelige jaren op professioneel vlak dat het moment aangebroken was om ook de mogelijkheden naast het tennisleven te verkennen. "Dit is echt mijn plan voor de toekomst, met het verleden als inspiratiebron. Ik heb ook littekens op mijn ziel, tegenslagen zijn echter een deel van het leven. Ik ben eigenzinnig en koppig, maar daarnaast geloof ik ook in mezelf. Daarom heb ik ook gekozen voor het ondernemerschap. Dat is niet de makkelijkste weg, zeker niet in volle crisis. Tennis blijft echter mijn passie, dit project zorgt voor een leuke afleiding. Mogelijk geeft het ook een boost aan mijn carrière: ik weet nu meer waar ik naartoe wil en zo ken ik mijn doelen", besloot Wickmayer, die in een loft boven het pand woont.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA

Wickmayer over 2014

Yanina Wickmayer (WTA-76) heeft een bijzonder turbulent jaar achter de rug. De 25-jarige tennisster beleefde op de wereldranglijst een vrije val naar de 76e plaats en sukkelde een tijdlang met gezondheidsproblemen. Pas recent stelden de artsen vast dat ze getroffen werd door de ziekte van Lyme, een infectieziekte die vaak veroorzaakt wordt door een tekenbeet. "Dit was het moeilijkste jaar in mijn carrière", vertelde Wickmayer in de marge voorstelling in Hasselt.

"Amper energie"
"Ik voelde al een aantal maanden dat ik minder fit en gezond was. Ik had amper energie, waardoor ik minder kon trainen en wedstrijden spelen. Dus moest ik telkens rustpauzes inlassen, maar de link met de ziekte van Lyme had ik nog niet gelegd. Ik had trouwens nog nooit van die aandoening gehoord", bekende Wickmayer. "Dit najaar kreeg ik bovendien last van een allergische reactie, waarna ik me heb laten testen. Pas toen hebben de artsen de ziekte van Lyme vastgesteld en schreven ze me een zware antibioticakuur voor. Nu kan ik al terug trainen en moet ik er alleen nog voor zorgen dat ik niet opnieuw herval. Het voorval heeft me echter doen inzien dat ik mijn lichaam af en toe moet laten rusten. Vroeger nam ik op het einde van het jaar enkele dagen vrijaf en dan ging ik er opnieuw tegenaan. Nu heb ik voor het eerst sinds lang eens echt vakantie genomen en dat deed deugd."

Coachwissels
Yanina Wickmayer draait dan ook al jaren mee aan de top van de Belgische tenniswereld. De carrière van de destijds twintigjarige tennisster schoot in 2009 als een komeet de lucht in. Ze veroverde haar eerste WTA-titels en ze stootte door tot de halve finales op het US Open. Amper een jaar later bereikte ze met de twaalfde plaats de hoogste WTA-ranking in haar carrière. 'Wicky' serveerde fris en krachtig tennis en leek klaar om in de voetsporen van Kim Clijsters en Justine Henin de top tien van het vrouwentennis te bestormen. Jaren later staat de teller wat betreft WTA-titels nog steeds maar op drie, na een reeks coachwissels en blessurelast.

"Gezond blijven"
Na een lastig 2014 is ze echter klaar om er opnieuw in te vliegen. "Het belangrijkste is gezond blijven, daarna wil ik een goed jaar neerzetten: weer knokken in matchen en me sterk voelen. Dit jaar heb ik enkel een paar flitsen kunnen laten bewonderen. Via het WTA-toernooi in Auckland trek ik naar Sydney om me voor te bereiden op het Australian Open. Voor de Fed Cup moet ik de knoop nog doorhakken. Ik zou graag aantreden voor België, want ik vind ons team sterk genoeg om de kwalificatie te kunnen afdwingen. Bovendien moet ik nog Fed Cup spelen om me te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Maar het seizoensbegin is altijd een drukke periode." .

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS