WK vanaf 29 mei gratis te spelen in 'FIFA 18', en onze Rode Duivels krijgen indrukwekkende ratings

Photonews
"België is een team om naar uit te kijken", klinkt het bij EA Sports, het bedrijf achter het immens populaire voetbalspel FIFA. Naar aanloop van het WK in Rusland heeft de Amerikaanse computerontwikkelaar een nieuwe rating op elke speler gekleefd waarmee miljoenen game- en voetballiefhebbers binnenkort voor de buis aan de slag kunnen. En het is overduidelijk: dit zijn de cijfers van een wereldkampioen. 

De game FIFA 18 krijgt op 29 mei een update waarmee spelers gratis het WK in Rusland kunnen spelen, compleet met authentieke teams, stadions, tenues, kits, badges, de officiële wedstrijdbal en de officiële trofee. De update verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.

Je kan als een van de 32 gekwalificeerde landen spelen van de groepsfase tot de finale in Moskou in de speltypen 'Online vriendschappelijke wedstrijden' en 'Online toernooi', meldt EA Sports. "Duik in het speltype 'Aangepast Toernooi' om een nationaal team in FIFA 18 te kiezen en een uniek toernooi te maken, ook met niet-gekwalificeerde landen zoals Nederland, Italië, Chili en de Verenigde Staten. Beleef daarnaast de authentieke stadionsfeer in een snelle 'Aftrap', in je eentje of met vrienden." In 'FIFA World Cup Ultimate Team' vind je ook een paar van de meest iconische spelers uit de geschiedenis van het toernooi.

Topscores

Onze Duivels krijgen prima beoordelingen. "Manager Roberto Martínez heeft een schat aan opties tot zijn beschikking en enkele talenten met absolute wereldklasse. Denk maar aan Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Jan Vertonghen. Ze voetbalden zich makkelijk door de kwalificaties en willen in Rusland een statement maken." De eerste twee balvirtuozen van de Premier League krijgen elk een fonkelnieuwe rating van 90. Ter vergelijking: Lionel Messi ging dit seizoen met een quotering van 93 door het leven, Cristiano Ronaldo spant de kroon met één puntje meer. Knalcijfers, met andere woorden. 

Ondanks de twee topratings valt vooral het sterk gemiddelde van België op. Zo zijn er liefst 19 spelers die een quotering van +80 achter hun naam krijgen. Of we in de ogen van EA Sports daarmee dé topfavoriet zijn voor het komend wereldkampioen is nog niet meteen duidelijk, België is immers het eerste land waarvan de makers de volledige update wereldkundig maken. Wat wel glashelder is: voor de buitenwereld behoren onze Rode Duivels zonder twijfel tot de top van de wereld. Op naar de werkelijkheid, afspraak op 14 juni in Rusland, of vanaf 29 mei in de game!

Photonews8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Wouters

  Boh... Waarom niet positief zijn en geloven in de kansen. Als het lukt is dan is het feest, lukt het niet dan verandert het leven helemaal niet en kunnen we ons wentelen in onze zo gekoesterde mediocratie!

 • Michel Tampere

  Laat aub Mignolet of Sels of zelfs Deschacht In het doel ipv vliegevanger courtois en we worden wereldkampioen

 • eric debanne

  Grote spelers maar nog steeds geen ploeg en een slechte coach ! 1/4 finale misschien ?

 • Sam Brown

  Fantastische spelers maar een verschrikkelijke coach.

 • Gilbert Van Noppen

  Ik wil niet negatief doen,maar in het verleden is het ook altijd geweest de opinie van de tegen strever gevraagd en België was niet te kloppen, altijd het zelfde liedje ,laat ons nu is hopen dat het goed doen en bescheiden blijven dat zou ons meer sieren.