Wielerfans staan vol spanning te wachten op aanstormend peloton. Wat volgt, is beestige ravageValpartijen in wielerwedstrijden, ze zijn jammer genoeg legio. Ook in de Ronde van Guatemala werd het peloton opgeschrikt door een hevige crash, maar het waren niet de renners die verantwoordelijk waren voor de ravage. De aanstoker en dader was een verdwaalde straathond.

Op bovenstaande beelden zien we hoe het enthousiaste publiek langs de kant van de weg vol spanning staat te wachten om de renners aan te moedigen. Net voor de langverwachte passage van het peloton steekt een hond doodleuk en op z'n gemakje de straat over. De eerste renners kunnen het beest nog ontwijken, maar verderop in het peloton was er iets minder oplettendheid en een duidelijk zich op de zaak en dat leidde tot een massale valpartij in Guatemala-Stad.

Geen opgaves
Niet bepaald een fraai einde van de rittenkoers, die werd afgerond met een slotrit over 105 kilometer. Dat de Costa Ricaan Jeison Elias Vega Solano met de bloemen aan de haal ging, daar had achteraf niemand het over. Die hond was nu eenmaal 'talk of the town'. Het goede nieuws is alvast dat geen enkele renner, ondanks de blessures her en der, moest opgeven na de nogal bijzondere crash. Voor de volledigheid geven we u trouwens nog mee dat de eindzege in Guatemala voor Roman Villalobos was.

YouTube
YouTube