Wat gaat dat zijn bij z’n eerste goal? Miljoenen Tanzanianen volgen debuut Samatta, nadien barst groot feest los

Samatta en de fans.
en Twitter en Photo News Samatta en de fans.

De eerste Tanzaniaan bij een Engelse eersteklasser, dat maakt wat los. Aly Samatta (27) maakte gisteren zijn debuut voor Aston Villa, een heugelijk moment waar zijn fans in z’n thuisland geen seconde van wilden missen. Beelden op Twitter - waaronder een filmpje gepost door de Premier League-club zelf - tonen dat duizenden Tanzanianen samenkwamen in Mbagala, de thuishaven van de ex-Genkenaar en op groot scherm de eerste minuten van hun idool volgden.

Verder melden lokale journalisten dat liefst vier miljoen Tanzanianen van thuis uit via webstreaming zagen hoe Aston Villa zich ten koste van Leicester City plaatste voor de finale van de League Cup. Tanzania telt zo’n 60 miljoen inwoners. Indrukwekkende beelden, aan steun zal het de spits alvast nooit ontbreken. Na de zege barstte een groot feest los. Wat gaat dat zijn als Samatta zijn eerste goal maakt? 

De duizenden fans in Tanzania.
Twitter sizya__ De duizenden fans in Tanzania.
Samatta.
Photo News Samatta.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nijs Noël

    Ongelofelijk