Walgelijk: zó spotten supporters met handicap van profvoetballer

afp/twitter
De supporters van de Schotse tweedeklasser Falkirk hebben zich deze week van hun meest walgelijke kant laten zien. In het duel tegen Dunfermline gooiden ze met plastic oogballen naar middenvelder Dean Shiels (32), een speler die aan één oog blind is.

Het is niet de eerste keer dat Falkirk in diskrediet komt door Shiels op een walgelijke manier te confronteren met zijn handicap. Ook in oktober van vorig jaar ging het behoorlijk mis tijdens een bekermatch tussen beide clubs. Joe McKee en Kevin O'Hara, twee spelers van Falkirk, spotten op het veld toen openlijk met de handicap van Shiels. O'Hara hield er acht wedstrijden schorsing aan over, McKee vier.

Het rechteroog van Shiels geraakte zwaar beschadigd bij een ongeval thuis toen hij acht jaar oud was. In 2006 liet de voetballer zijn oog operatief verwijderen. Volgens zijn vader wordt Shiels bijna elke week beledigd omwille van zijn handicap. "Het gebeurde in de derby van Edinburgh, het gebeurde in St. Mirren, het gebeurt elke week. Voor een jongen die erin geslaagd is ondanks zijn handicap carrière te maken in het profvoetbal, komt zoiets hard aan."

Falkirk heeft zijn excuses aangeboden aan de speler en het gedrag van zijn supporters 'onaanvaardbaar' genoemd. De club zegt alles in het werk te zullen stellen om de daders van de wansmakelijke actie te vinden. Ook Dunfermline, de club van Shiels, blijft niet bij de pakken zitten. "Wij gaan onderzoeken wie voor deze actie verantwoordelijk is. Dit moet stoppen. Iedereen moet kunnen sporten zonder daarbij voor allerlei narigheid te worden uitgescholden."

Dean Shiels speelde veertien keer  voor de nationale ploeg van Noord-Ierland. In het verleden kwam hij ook vier seizoenen uit voor het Schotse Rangers.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pieter Bossuyt

  Kamiel uw reactie heeft niets maar dan ook niets met het artikel te maken. En danny net zoals in iedere stad idioten zitten zo zitten er ook tussen de supporters maar daarom is niet iedere supporter een idioot. Indien we iedereen over dezelfde kam gaan scheren dan ist al ver gekomen

 • marthe vroonen

  Kamiel eerst leren lezen , dan leren begrijpen wat je leest dan blijft zulke stomme commentaar vanzelf achterwege.

 • Andreas Sepultribe

  Inderdaad is respect hier meer dan wat ook op z'n plaats om het met zo'n grote handicap zo ver te brengen. Of het nu voetbal is of iets anders, doet er niet toe. @ mijnheer Beke: zielig ventje!

 • Kansarax Buda

  Voor die man moet je respect hebben. Enorme respect, want ondanks zijn handicap, is hij toch voetballer geworden... Mensen zijn hard..

 • Marlies Schoefs

  Achterlijk volk .chapeau voetballen met 1 goed oog