Waarom ‘Big Rom’ zijn bijnaam niet gestolen heeft: Lukaku pakt uit met beukactie, maar krijgt kritiek voor gewicht

rv

‘Big Rom’ heeft zijn bijnaam niet gestolen. Vraag maar aan César Azpilicueta. De Spaanse verdediger van Chelsea moest het gisteren in een sprintduel afleggen tegen de brede schouders van Romelu Lukaku. Zonder pardon beukte de Rode Duivel zijn tegenstander enkele meters verderop tegen een onfortuinlijke clubfotograaf van United aan - dat het veld op Old Trafford akelig steil naar beneden loopt speelde ook zijn rol. De arme man viel letterlijk van zijn stoeltje. 

Toch blijven het gewicht en de fysiek conditie van Lukaku een twistpunt in Engeland (lees hier meer). Eerder op het seizoen zetten zowel Jose Mourinho als Ole Gunnar Solskjaer hem op een dieet omdat hij te veel bodybuilder was geworden. De Duivel verklaarde dat hij zijn grote spiermassa te wijten heeft aan extra sessies in de gym in de aanloop naar het WK . “Lukaku was briljant tegen Chelsea”, zei analist en ex-Unitedaanvoerder Gary Neville. “Maar aan de andere kant moet je ook toegeven dat hij altijd uitgeput lijkt na twee loopacties. Ik heb weinig sympathie voor profvoetballers die zo onfit lijken als hij. Ik kan er niet bij dat hij zijn trainingsschema’s en voeding niet heeft bijgestuurd.” Neville is het type analist dat op alles en iedereen kritiek heeft, en niet graag zijn ongelijk toegeeft, maar Lukaku staat ondertussen al scherper dan in de herfst.

In de topaffiche, die op 1-1 eindigde, pakte Lukaku ook uit met een knap staaltje finesse. Met een listig steekballetje over de Chelsea-defensie zorgde hij voor de pré-assist bij het openingsdoelpunt van Juan Mata. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.