Waarom ‘Big Rom’ zijn bijnaam niet gestolen heeft: Lukaku pakt uit met beukactie, maar krijgt kritiek voor gewicht

rv

‘Big Rom’ heeft zijn bijnaam niet gestolen. Vraag maar aan César Azpilicueta. De Spaanse verdediger van Chelsea moest het gisteren in een sprintduel afleggen tegen de brede schouders van Romelu Lukaku. Zonder pardon beukte de Rode Duivel zijn tegenstander enkele meters verderop tegen een onfortuinlijke clubfotograaf van United aan - dat het veld op Old Trafford akelig steil naar beneden loopt speelde ook zijn rol. De arme man viel letterlijk van zijn stoeltje. 

Toch blijven het gewicht en de fysiek conditie van Lukaku een twistpunt in Engeland (lees hier meer). Eerder op het seizoen zetten zowel Jose Mourinho als Ole Gunnar Solskjaer hem op een dieet omdat hij te veel bodybuilder was geworden. De Duivel verklaarde dat hij zijn grote spiermassa te wijten heeft aan extra sessies in de gym in de aanloop naar het WK . “Lukaku was briljant tegen Chelsea”, zei analist en ex-Unitedaanvoerder Gary Neville. “Maar aan de andere kant moet je ook toegeven dat hij altijd uitgeput lijkt na twee loopacties. Ik heb weinig sympathie voor profvoetballers die zo onfit lijken als hij. Ik kan er niet bij dat hij zijn trainingsschema’s en voeding niet heeft bijgestuurd.” Neville is het type analist dat op alles en iedereen kritiek heeft, en niet graag zijn ongelijk toegeeft, maar Lukaku staat ondertussen al scherper dan in de herfst.

In de topaffiche, die op 1-1 eindigde, pakte Lukaku ook uit met een knap staaltje finesse. Met een listig steekballetje over de Chelsea-defensie zorgde hij voor de pré-assist bij het openingsdoelpunt van Juan Mata. 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Dierckx

  Goed en wel...weinig fout aan...maar hij hoort niet thuis in het Theater of Dreams, tenzij United een drama of comedy opvoert...gebrekkige techniek en doelgerichtheid...

 • Marcel de Vrome

  Zoals Jelle van Damme

 • Urdi De vos

  Dit moet bestraft worden, denkt dat hij alles mag maar komt dikwijls tekort. Heeft al meermaals gedaan. En zijn ploegmaat was nog erger moest zuiver rood gekregen hebben met fout op Willian.

 • ringo van der pulst

  Schouderduw?hij zet heel zijn lijf en niet in de richting van den bal.Rood is overdreven maar geel zou niet misstaan denk ik.Het is geen rugby he.

 • marc van de poel

  Benny Coomans : Dit was duidelijk schouder tegen schouder. Kan Romelu er iets aan doen, dat zijn schouders een tikje struiser zijn? Als de charge van Van Damme van Anwerp in de match tegen Club geen fout was, dan is dit er zeker géén. De arbiter heeft er ten andere niet voor gefloten.