Vrouw strompelt over finishlijn Londen marathon, maar is dag later alweer aan het werk

Hayley Carruthers viel vlak voor de finishlijn van de Londen marathon en strompelt over de finishlijn heen, terwijl ze tóch nog een persoonlijk record haalt.
REUTERS Hayley Carruthers viel vlak voor de finishlijn van de Londen marathon en strompelt over de finishlijn heen, terwijl ze tóch nog een persoonlijk record haalt.
Meer dan veertigduizend lopers staken zondag de finishlijn van de Londen marathon over, maar de beelden van eliterenner Hayley Carruthers gingen de wereld rond. De vrouw viel uitgeput vlak vóór de finish neer, maar strompelde op handen en voeten over de finishlijn, om vervolgens op een stretcher weggedragen te worden voor verzorging.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 26-jarige Hayley Carruthers uit Birmingham, die pas drie jaar geleden met hardlopen begon, vertelt aan de BBC dat ze zich halverwege de race al slecht begon te voelen. “Mijn benen voelden als lood aan en ik voelde me steeds zieker worden”, zegt de vrouw, die haar problemen aan een te snelle start wijt. “Toen we nog tien kilometer te gaan hadden, dacht ik echt dat ik de finish niet zou halen. Dit is fysiek en mentaal gezien het zwaarste wat ik ooit gedaan heb.”

lees verder onder de foto:

Hayley Carruthers komt aangelopen...
Photo News Hayley Carruthers komt aangelopen...

Dat was duidelijk te zien: vlak voor de finish stortte de atlete in, waarna ze op handen en voeten toch nog over de eindstreep raakte. Ondanks het feit dat Carruthers de marathon niet in schoonheid kon eindigen, kwam ze als achttiende over de streep en vestigde ze een persoonlijk record: met een eindtijd van 2:34:03 was ze maar liefst drie minuten sneller dan haar vorige record.

lees verder onder de foto:

maar valt vlak voor de finish en probeert zo snel mogelijk weer op te staan om over de lijn te komen...
AP maar valt vlak voor de finish en probeert zo snel mogelijk weer op te staan om over de lijn te komen...

Ondanks de schokkende beelden valt het allemaal wel mee, zegt de vrouw in de Britse media. “Ik heb geen ernstige verwondingen, alleen mijn trots is een beetje gekrenkt”, lacht ze in de Daily Telegraph. “Ik ben ontroerd dat mensen met zoveel mededogen op de beelden reageren, dat had ik niet verwacht. Het was niet mijn bedoeling om in zo’n staat bij de finishlijn aan te komen. Sterker nog: ik had mezelf liever niet in die situatie gebracht door het de eerste helft wat rustiger aan te doen", zegt Carruthers. “Maar hier leer ik uit, om het de volgende keer beter te doen. We trainen altijd erg hard om de hele afstand goed te kunnen lopen en dat zal voor de volgende keer ook het doel zijn.”

lees verder onder de foto:

Hulpverleners toesnellen terwijl de vrouw de eindstreep overkruipt.
EPA Hulpverleners toesnellen terwijl de vrouw de eindstreep overkruipt.

Achteraf heb ik een gezellige maaltijd gehad met mijn familie, die altijd goed voor me zorgt en alles in het juiste perspectief zet voor me", zegt de vrouw, die met enig gevoel voor humor na de race een fotootje van haar kapotte knieën op sociale media postte met het bijschrift ‘zo moet je níet een marathon lopen.”

lees verder onder de tweet:

Ondanks haar zware beproeving is Carruthers gisteren gewoon weer aan het werk gegaan in het ziekenhuis waar ze als radioloog werkt en onderzoek doet naar kanker. “Ik heb niet zoveel geslapen door de euforie na de race: momenteel ‘loop’ ik op cafeïne”, zegt ze in de Britse media. “Ik ben oké, terug naar de realiteit nu", schrijft ze bij een foto van zichzelf met opgestoken duim in haar ziekenhuistenue:”

Carruthers ligt uitgeput op de grond...
AP Carruthers ligt uitgeput op de grond...
... waarna ze wordt weggedragen op een stretcher.
Photo News ... waarna ze wordt weggedragen op een stretcher.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gustaaf Van Zolder

  Knap en ze krijgt mijn respect.... Maar voor t zelfde geld heeft ze het zelf wat in scène gezet om instant beroemd te worden..

 • wim rooyakkers

  Topsporters herstellen snel,

 • Moreno Tecchio

  Kan perfect., 'n'a de wedstrijd een baxter met glucose en weer gaan met die banaan

 • johan fransaert

  sterk maar ik heb zo mijn twijfels of dit wel zo gezond is.

 • Frans Peeters

  Dat is de kik, het afzien bijna een drug. Genieten hiervan en daarna weer aan de slag