Vreugde bij president Macron kan niet op bij Franse WK-winst

De Franse president Emmanuel Macron springt op wanneer Frankrijk de wereldbeker wint. President Poetin (uiterst links) en Fifa-president Gianni Infantiono, zijn een stuk minder uitbundig.
EPA De Franse president Emmanuel Macron springt op wanneer Frankrijk de wereldbeker wint. President Poetin (uiterst links) en Fifa-president Gianni Infantiono, zijn een stuk minder uitbundig.
De Franse president Macron heeft de WK-winst van de Fransen uitbundig gevierd vanaf de eretribune waar hij samen met zijn vrouw, de Kroaatse president, de Russische president Poetin en Fifa-baas Gianni Infantiono de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië bijwoonde.

De Franse president kon zijn vreugde niet op toen 'Les Bleus' de wereldbeker pakten en Kroaten naar huis stuurden met een zilveren medaille. Zijn kinderlijke enthousiasme staat in schril contrast met de reacties van Poetin en Infantiono, die links naast hem op de foto te zien zijn. Poetin lijkt eerder een ongeïnteresseerde toeschouwer te zijn, Infantiono klapt beleefd.

Macron viert de winst uitbundig.
AFP Macron viert de winst uitbundig.

Op sociale media wordt de enthousiaste reactie van Macron geprezen. Mensen waarderen de spontaniteit van de president en maken er al grapjes over:

Macron staat duidelijk te vieren in de eretribune bij een Frans goal.
AFP Macron staat duidelijk te vieren in de eretribune bij een Frans goal.
De Franse president Emmanuel Macron en de Kroaatse president Kolinda Grabar-Kitarovic reageren na de vierde goal van Frankrijk.
Photo News De Franse president Emmanuel Macron en de Kroaatse president Kolinda Grabar-Kitarovic reageren na de vierde goal van Frankrijk.
De Franse president Emmanuel Macron en de Kroaatse president Kolinda Grabar-Kitarovic reageren na de vierde goal van Frankrijk.
Photo News De Franse president Emmanuel Macron en de Kroaatse president Kolinda Grabar-Kitarovic reageren na de vierde goal van Frankrijk.
De Franse president Emmanuel Macron en zijn Kroaatse collega president Kolinda Grabar-Kitarovic wonen de prijsuitreiking bij.
REUTERS De Franse president Emmanuel Macron en zijn Kroaatse collega president Kolinda Grabar-Kitarovic wonen de prijsuitreiking bij.
De Franse president Emmanuel Macron is duidelijk in zijn nopjes. Hij en zijn Kroaatse collega president Kolinda Grabar-Kitarovic wonen de prijsuitreiking op het veld bij.
AP De Franse president Emmanuel Macron is duidelijk in zijn nopjes. Hij en zijn Kroaatse collega president Kolinda Grabar-Kitarovic wonen de prijsuitreiking op het veld bij.
Macron steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.
REUTERS Macron steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dalisz Fara

  Haha wat laten die Belgen zich toch kennen zeg. Wees eens fair dat het een belachelijk idee is dat de scheids of de FIFA omgekocht zouden zijn. Hou op met stoppen naar het zoeken van excuses en wees eens zo groot om te erkennen dat Frankrijk meer klasse heeft dan de RD.

 • YOURI LEROY

  Verdiend Wereldkampioen

 • Didi Bellens

  Spijtig en zeker niet verdiend.

 • Jonas Gent

  Een narcistje, die Macron! Vond het gisteren ook nodig om een opvallende rol te spelen, terwijl die eigenlijk voor de spelers was weggelegd. Belachelijke vent met een grote mond, maar heel zijn land is één grote chaos!

 • leen hanssens

  Goe gek. Gelukkig is de voetbalgekte gedaan.