Voorzitter Grozny: "Legear mist de Belgische cafés"

BELGA
Jonathan Legear heeft het helemaal verkorven bij Terek Grozny. Na een kritisch interview in Voetbalmagazine, waarin Legear zijn transfer naar Grozny fel betreurt, reageert de voorzitter van de Tsjetsjeense club furieus. Legear moet 50 procent van zijn loon inleveren.

Legear vertelde in het bewuste interview dat hij zich in Rusland, waar hij 2,5 jaar geleden neerstreek, nooit heeft kunnen aanpassen. "Niet op het veld en niet ernaast", aldus de ex-speler van Anderlecht. "Als ik op voorhand geweten had wat me te wachten stond in Grozny, ik had er nooit getekend, dik salaris of niet."

Terek-voorzitter Magomed Daoedov kreeg het interview met Legear onder ogen en reageert woedend. "Dit is niet de eerste keer dat Legear het imago van onze club schaadt", zegt Daoedov op de website van Terek. "Hij heeft het recht niet om dat te doen en er zullen sancties volgen. Zijn contract wordt aangepast en zijn loon wordt verminderd met 50 procent. We willen Legear graag kwijt, maar voor een speler met zijn reputatie zijn er geen aanbiedingen. Niemand is vergeten hoe hij in dronken toestand met zijn auto een tankstation binnenreed. Legear is drie seizoenen bij ons, speelde 22 wedstrijden en scoorde daarin één keer. Hij zou moeten voetballen en hard werken, zoals zijn ploegmaats, maar hij mist duidelijk de Belgische cafés."